Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz. 
746.71 KB
2015-11-26 10:06:42
 Zalai Hírlap 2015 11 26 277sz 04old - Író-olvasó találkozók.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
564
2032
Zalai Hírlap 2015. november 26. 277. szám 4. oldal

Író-olvasó találkozók iskolásoknak
Az az elgondolás, hogy a gyerekeket nem csak a könyv, a szerző is érdekli
Nagykanizsa (hba) - December 2-án első alkalommal rendez író-olvasó találkozót általános iskolások számára az AZOLO (AZ OLvasás Órája)-program keretében a Halis István Városi Könyvtár.
- Ez most egy kísérlet, de reméljük, nagy érdeklődés kíséri majd ezt és a továbbiakat is, legalább akkora, mint az AZOLO-programot - hallottuk Czupi Gyulától, a könyvtár igazgatójától. - Azt gondoljuk, a gyerekeknek nem csak az okozhat örömet, hogy elolvasnak egy-egy könyvet, játszhatnak szövegével az AZOLO webes felületén, hanem az is, hogy találkozhatnak a szerzővel. Ezért december másodikára azt tervezzük, hogy két iskolai osztály tagjai (de persze mások is, akik érdeklődnek) beszélgethetnek Bischofné Hesinger Katalinnal, a Biheka meséje című regény írójával. A közönséget pedig a nagykanizsai Bolyaiiskola, illetve a zalakomári általános iskola diáksága adja. Olyan író-olvasó találkozót tervezünk, ami egy kicsit inkább gyerekzsúrhoz hasonlít, és amelyen játszunk, illetve foglalkozások is lesznek.
Az igazgató jelezte: az író-olvasó találkozó csak az egyik eleme annak, az előbb már említett kísérletezésnek, melynek célja, hogy minél több lehetőségét kihasználják az AZOLO-nak, illetve hogy végső soron minél több gyermek rákapjon az olvasás ízére. Ehhez persze szükség van a felnőttekre - őket is minél nagyobb arányban szeretnék bevonni a programba.
Czupi Gyula azt a polcot mutatja, amelyen csak az AZOLO-hoz kapcsolódó könyvek találhatók. Nagy a választék