Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.91 MB
2016-04-21 13:03:26
 Zalai Hírlap 2016 04 15 072sz 02old - Kapcsolat a múlt és a jelen között.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
494
1570
Zalai Hírlap 2016. április 15. 72. szám 2. oldal

Kapcsolat a múlt és a jelen között
Nagykanizsa (pa) - Több mint egy évtizeddel ezelőtt helyezték ki az első márványtáblát Tarnóczky Attila helytörténész kezdeményezésére a belváros régi épületeire. Tegnaptól viszont már a világhálóval is összeköttetésben állnak a táblák.
Úgynevezett qr kóddal látják el a belváros régi épületeire kihelyezett márványtáblákat. Tegnap az első kis bélyeget Tarnóczky Attila ragasztotta fel a Fő út 9. szám alatti, 1885-ben épült Weiser házra.
- Tarnóczky Attila helytörténész kezdeményezésére
Miután Tarnóczky Attila felragasztotta a qr kódos matricát, meg is tisztította a 13 évvel ezelőtt elsőként kirakott táblát
120 márványtábla került ki a város régi házaira, melyeken néhány mondat szerepel az épületekről - nyilatkozta Czupi Gyula, a városi könyvtár igazgatója. Hozzátette: a kanizsai helytörténész természetesen sokkal több információval bír az épületekről, ami a holmi.nagykar.hu oldalon eddig olvasható volt.
- Az okoskészülékek és a qr kód segítségével mostantól bárki elolvashatja ezeket az érdekes információkat - tette hozzá a könyvtár igazgatója.
Czupi Gyula jelezte: a többi qr kódot bárki felteheti a táblákra, aki jelentkezik a feladatra a könyvtárban.

Insert failed. Could not insert session data.