Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.63 MB
2017-03-29 11:02:41
 Zalai Hírlap 2017 03 28 073sz 02old - Megkínálhatom egy gondolattal.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
695
2186
Zalai Hírlap 2017. március 28. 73. szám 2. oldal

Megkínálhatom egy gondolattal?
Nagykanizsa (pa) - Ínyenceknek kedveskedik szellemi táplálékkal a városi könyvtár. A gondolatajándék az olvasásra, a könyvekre hívja fel a figyelmet.
A városi könyvtár munkatársai mindig valami újszerű ötleten törik a fejüket, ami így vagy úgy, de kapcsolódik az olvasáshoz, a könyvekhez. Ezúttal egy kedves meglepetéssel rukkoltak elő.
Könyvekből vett, apró idézetekkel is kedveskednek
- Számos példát láttunk már arra, hogy különféle módon lepik meg az embereket jókívánságokkal - említette Czupi Gyula igazgató. - Ezt továbbfejlesztve készítettük el a saját gondolatajándék-kosarunkat, amelyben összetekert kis papírok találhatók, rajtuk könyvekből vett idézetekkel. A pár soros szöveg nemcsak írói bölcseleteket tartalmaz, de felhívja a figyelmet az olvasásra és az adott könyvre is, sőt egy-egy beszélgetés elindításához is remek segítséget nyújt.
A könyvtár igazgatója elmondta: az emberek örömmel fogadják a gondolatajándékot, sőt gyakran az is előfordul, hogy az idézet hatására magát a könyvet is elolvassák.
- Főként a gyerekek lelkesek, ugyanis az ő korosztályuknak megfelelő könyvekből is készítettünk hasonló montázst - árulta el Czupi Gyula.
A nagykanizsai könyvtárban amúgy nem a gondolatajándék az egyetlen szokatlan „szolgáltatás". Az olvasóterem közepén található például egy nagy utazóláda, amit az olvasók töltöttek meg különféle útikönyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal.
- Olykor előfordul, hogy a látogatók elfelejtik magukkal hozni az olvasószemüvegüket vagy éppen papír és toll híján vannak - mondta az igazgató, aki jelezte: erre is fel vannak készülve, akár még szemüveget is tudnak kölcsönadni.
Czupi Gyula igazgató a gondolatokkal teli kosarat mutatja

Insert failed. Could not insert session data.