Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.21 MB
2018-11-29 14:37:13
 Zalai Hírlap 2018 11 22 271sz 06old - Támogatják a fogyatékkal élőket.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
443
1395
Zalai Hírlap 2018. november 22. 271. szám 6. oldal

Támogatják a fogyatékkal élőket
Első alkalommal rendezett kulturális seregszemlét az egyesület
A kerekes székes táncosok koreográfiája nyitotta meg a kulturális seregszemlét a könyvtárban Fotó: Szakony Attila
A Halis könyvtár adott otthont a Fogyatékkal Élők Nyílt napjának, melynek megnyitóján egy kerekes székes tánccsoport tartott látványos bemutatót.
A rendezvényre a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán nyert közel félmillió forintot a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsai Városi Egyesülete, melyből első ízben rendezték meg a kulturális seregszemlét.
- Célunk, hogy az alkotó fogyatékkal élők bemutatkozhassanak, vagyis kilépjenek a fényre - mondta Kardos Ferenc, az egyesület elnöke. -Azonban mi hiszünk az integrációban, ezért több egészségesekből álló művészeti csoport is vállalta a közreműködést.
A hatásos nyitányról viszont a kerekesszékes táncosok gondoskodtak, majd a beleznai mozgássérültcsoport népdalcsokorral készült, két vak fiú pedig az életük megpróbáltatásiról és kihívásairól beszélt. Az eseményen debütált Szabadi Tibor Asztúriai csokor című
könyve, amely az egyesület és a város támogatásával készült. Utóbbi hagyományt, miszerint különféle kötetekkel jelentkeznek, a jövőben is folytatni kívánják, hiszen szeretnék, hogy minél többen lássák, milyen potenciál rejlik a fogyatékkal élőkben. Szeretnék elérni, hogy minél többen éljenek aktívabb társadalmi életet, mert különben elmagányosodnak.
Dénes Sándor polgármester köszöntő beszédében kiemelte: elsősorban a közösség tagjait, illetve a bennük rejlő speciális tehetséget ünnepli a rendezvény.
- Lehetőséget ad arra, hogy a lelkükben teljes, alkotni és közösségre vágyó fogyatékkal élő csoportjaink megmutathassák a szélesebb közönség előtt, hogy milyen képességekkel rendelkeznek - folytatta a városvezető. - Azért is különleges az esemény, mert hitet tesz amellett, hogy mindannyiunkban ott lakozik a tehetség, és az, hogy mi képességektől és lehetőségektől függetlenül együvé tartozunk. Jó lenne, ha most a könyvtár falai közt megjelenő „fény" messzire bevilágítaná társadalmunkat és jövőnket. BB

Insert failed. Could not insert session data.