Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.1 MB
2018-12-04 14:43:04
 Zalai Hírlap 2018 12 01 279sz 16old - Újabb kistelepülési könyvtár szépült meg.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
532
1552
Zalai Hírlap 2018. december 1. 279. szám 16. oldal

Újabb kistelepülési könyvtár szépült meg
A megszépült bibliotékában Szabó Eszter, a kanizsai Halis-könyvtár könyvtárosa mesél a miháldi ovisoknak Fotó: Szakony Attila
PAT Újabb könyvtár szépült meg a megyében, ezúttal a 190 lelkes dél-zalai kistelepülés, Pat bibliotékáját sikerült felújítani, melyet tegnap adtak át az olvasóközönségnek.
A fejlesztés közel kétmillió forintból valósulhatott meg, melyhez a Nemzeti Kulturális Alap majdnem 1,8 millió forintos támogatást nyújtott. A fennmaradó 200 ezer forintot pedig az önkormányzat biztosította.
- Minden település számára nagy öröm, ha kicsit gyarapszik, s természetesen, mi is örülünk most a könyvtár megújulásának - mondta a polgármester, Bata Zoltán. - A Keléné Molnár Melinda által menedzselt projekt keretében a helyiségek például új festést, laminált padlót, nyílászárókat, polcokat, bútorokat és számítógépeket kaptak.
A megyei könyvtár részéről Dóráné Mészáros Anikó, a zalai kistelepülési könyvtárellátó csoport vezetője arra utalt beszédében: mindig arra törekednek, hogy a megyében megújuló könyvtárak egyúttal közösségi terekké is váljanak.
Czupi Gyula, a kanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatója szintén azt mondta: a helyi kisközösségek továbbélése érdekében fontos, hogy legyenek olyan kulturált helyek, ahol az emberek találkozhatnak, beszélgethetnek. Bognár Csilla, a kanizsai könyvtár csoportvezetője pedig azt emelte ki: Dél-Zalában 17 településen szükséges a könyvtár megújítása, a sorban a pati a kilencedik volt. HBA

Insert failed. Could not insert session data.