Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.64 MB
2019-01-02 13:17:06
 Zalai Hírlap 2019 01 02 001sz 03old - Batyus buli a bibliotékában.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
582
2521
Zalai Hírlap 2019. január 2. 1. szám 3. oldal

Batyus buli a bibliotékában

Közel 140 ember búcsúztatta 2018-at a Halis István Városi Könyvtárban
Farkas Tibor és alkalmi zenekarának muzsikájára többen is táncra perdültek a könyvtárban Fotó: Szakony
NAGYKANIZSA A Halis-könyvtár középkort idéző, családi szilveszteri programja minden eddiginél több baráti társaságot vonzott az intézménybe szilveszter éjjelén.
A különleges szilveszteri buli ötlete Czupi Gyula igazgatótól származik, aki nyolc éve feleségével úgy döntött, hogy a könyvek között marad az év utolsó napján. S erről néhány ismerősét és kollégáit is tájékoztatta, akik szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez.
- Később Tóth Tamás barátunk egy zenekart invitált a könyvtárba, amellyel újabb szintet lépett az esemény - emlékezett vissza Czupi Gyula. - Egyre többen érdeklődtek, szerették volna átélni velünk az élményt. Mára nívós és gazdag programot kínáltunk, hiszen Krasznai Bertalan kollégánk mellett Farkas Tibor alkalmi összeállításban élő zenével szórakoztatott. A Bulgáros együttes a középkori muzsikán kívül táncházat is tartott, s a Főnix Tűzzsonglőr és Akrobata Csoport is műsort adott.
Czupi Gyula hozzátette: ennek a fajta szórakozásnak a természetesség a legkellemesebb része. Nincs benne semmi kötelező, mindenki azt eszi, amit hozott, vagy éppen amivel megkínálja egy másik asztaltársaság. Barátságok alakulhatnak, közösséget teremt, s ezúttal még több asztalra volt szükség, hiszen közel 140 fő szórakozott. Köztük a kanizsai Hári Ferencné, aki három éve még csak néhány barátnőjét hívta el, most pedig több mint húszan érkeztek. Szerinte a batyus bulinak varázsa van, kellemes légkörben a legjobb barátokkal felhőtlenül léphetnek az új évbe.
- Először jöttem, de tetszik a rendezvény kötetlensége, fesztelensége, családiassága -mondta Paulin Mária. - Még az ismeretlenek is barátságosan közelednek, a többi társaság is nyitott, ez manapság kivételesen nagy érték. BB

Insert failed. Could not insert session data.