Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz. 
976.2 KB
2019-01-23 11:50:57
 Zalai Hírlap 2019 01 23 019sz 16old - Új könyvtár egymillióból.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
527
1985
Zalai Hírlap 2019. január 23. 19. szám 16. oldal - Új könyvtár egymillióból

Jelenleg 400 kötetből és 60 DVD közül lehet válogatni

Zalamerenye
A magyar kultúra napja alkalmából felavatták tegnap a hivatali épület földszinti helyiségében közel egymillió forintból elkészült új könyvtárat.
Ódor László polgármester köszöntő beszédében kiemelte: az elmúlt időszakban a kulturális értékmentés terén sokat lépett előre a kistelepülés. Számos csodálatos kinccsel, fotókkal és tablókkal rendelkeznek, s a helyi értéktár is rendkívül gazdag.
- A könyvtár felújítása évek óta váratott magára, ám tavaly lehetőség nyílt arra, hogy a Deák Ferenc Megyei és Városi könyvtár és a kanizsai Halis-könyvtár koordinációjában több kistelepülési bibliotéka megújuljon - mondta a polgármester. - Pályázati és saját forrásból közel egymillió forintból számos elektronikai berendezéssel gazdagodott az új könyvtárunk. A helyiségben a népdalkört is szívesen látjuk, de kulturális eseményeknek is méltó tere lehet.
A kistelepülési ellátó rendszer jóvoltából a könyvtárállomány folyamatosan frissül, most közel 400 kötetből és 60 DVD-ből lehet válogatni, de szinte az egész kanizsai Halis-könyvtár készlete az olvasók rendelkezésére áll.
BB
A könyvtár avatójának napján a zalaegerszegi és a kanizsai szakemberek szakmai találkozót tartottak
Fotó: Szakony Attila