Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.36 MB
2019-04-25 14:42:24
 Zalai Hírlap 2019 04 25 095sz 16old - Több száz könyvet ajándékozott a klub.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
514
1552
Zalai Hírlap 2019. április 25. 95. szám 16. oldal

Több száz könyvet ajándékozott a klub
A Hölgyklub által gyűjtött könyveket Majorné Virág Adrienn könyvtáros szortírozza Fotó: Szabó Zsófia
NAGYKANIZSA Több mint kétszáz darab könyvet ajándékozott a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja az eszteregnyei könyvtárnak. A hölgyek már több ízben gyűjtöttek önzetlenül értékes köteteket, amivel sokaknak szereztek örömet.
A lokálpatrióta hölgyekből álló ismert kanizsai csoport könyvgyűjtőprogramja 2005-ben kezdődött. Anno, mint Büki Pálné, a Hölgyklub vezetője elmondta, először egy kis erdélyi falunak ajándékoztak magyar nyelvű köteteket, köztük sok szépirodalmi müvet és tankönyveket a jövő generációnak.
- Ezt követően 2017-ben, a kanizsai javító-nevelő intézet növendékeinek könyvtárát alapoztuk meg, amelyet a jövőben, újabb könyvek révén, bővíteni szeretnénk. Ezúttal pedig Eszteregnye község könyvtárának gyűjtöttünk könyveket. Azért a dél-zalai települést leptük meg a kötetekkel, mert az ottani Őszirózsa Dalkör Egyesülettel nagyon jó kapcsolatot ápolunk. A köteteket feldolgozás után a Halis István Városi Könyvtár juttatja majd el az eszteregnyei bibliotékának. Szépirodalmi műveket, ismeretterjesztő köteteket és gyermekkönyveket egyaránt ajándékoztunk a falunak. Büszkén mondhatom, hogy az újabb program során is lelkesen vetették bele magukat a könyvgyűjtésbe tagjaink - jelezte Büki Pálné. Ahogy azt is: a május 11-én megrendezendő pártoló tagok napi ünnepséget idén Eszteregnyén tartja majd a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Azonban addig sem pihennek a hölgyek. A város napi forgatagban, a hagyományokhoz híven, ezúttal is csinosan, történelmi díszruhában pompáznak majd, egy oldtimer civil szervezet meghívására. SZZS

Insert failed. Could not insert session data.