Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.15 MB
2020-01-08 09:37:24
 Zalai Hírlap 2020 01 07 005sz 04old - Olvasásra biztattak és jótékonykodtak.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
391
1281
Zalai Hírlap 2020. január 7. 5. szám 4. oldal

Olvasásra biztattak és jótékonykodtak
NAGYKANIZSA A tavaly decemberben meghirdetett jótékonysági olvasási verseny díjátadó ünnepségét tartották tegnap a Halis-könyvtárban. Több mint százezer forintot kapott a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ.
A könyvtár igazgatója, Czupi Gyula köszöntőjében kiemelte: hagyomány, hogy karácsony előtt a helyi Család- és Gyermekjóléti Központ állít egy szeretetfát a bibliotékában, az itt elhelyezett gyűjtőedénybe adományt tevők mézeskalács díszeket visznek emlékbe.
- Ennél is többet szerettünk volna adni, magánembereket és szervezeteket arra kértünk, hogy az olvasás népszerűsítését segítve ajánljanak még további adományokat - folytatta
Czupi Gyula. - A családoktól pedig azt szerettük volna, hogy minél többet olvassanak. Szerencsére sokan csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez. Az elolvasott kötetek alapján a könyvtárunk „Azolo" elnevezésű internetes felületén pontokat gyűjtöttek. A legjobban szereplők adhatták át a felajánlott több mint százezer forintot a központnak.
Az egyik kiemelkedően szereplő kanizsai család részt vett az eseményen. Az édesanya, Varga Tünde kiemelte: örültek a nemes gesztusnak, amúgy is szívesen és sokat olvasnak, így pedig még szorgalmasabban tették: Szerinte a figyelmes, értő olvasás mindennél fontosabb lenne a mai fiatalságnak, ezért a könyvtár használatát szívesen ajánlja mindenkinek. BB
Varga Tünde két gyermekével, Szekunda Enikővel és Péterrel ad át ajándékot Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.