Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
548.04 KB
2020-04-27 12:25:06
 Zalai Hírlap 2020 04 27 098sz 03old - A világhálón Kanizsa történetének kötetei.png
 

image/png
Nyilvános Nyilvános
668
951
Zalai Hírlap 2020. április 27. 98. szám 3. oldal

A világhálón Kanizsa történetének kötetei
Letölthető a monográfia három kötete
NAGYKANIZSA Digitális formában mindenki számára ingyenesen hozzáférhetővé tette Nagykanizsa történetének mindhárom kötetét a Halis István Városi Könyvtár.
Mint a legtöbb lokálpatrióta tudásbővítő anyag, úgy ez is a könyvtár nagykar.hu weblapján érhető el.
- A fenntartó érdeklődött nálunk arról, hogy ebben az időszakban, amikor a könyvtárunk zárva tart, mivel foglalkozunk - bocsátotta előre Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója. - Természetesen, ilyenkor sem unatkozunk, hiszen teendő mindig van: leltározunk, digitális tartalmainkat bővítjük, felújítási munkálatokat végzünk és így tovább. Előbbi kapcsán vetődött fel bennem, hogy mi lenne, ha a város által kiadott 3 kötetes Nagykanizsa monográfia is kikerülne a világhálóra? Megkerestem az ügyben Balogh László polgármestert, aki pozitívan fogadta a kezdeményezést és az elmúlt időszakban ez a nagyszerű munka digitális formában, ingyenesen hozzáférhetővé vált a könyvtár nagykar.hu című weblapján.
Czupi Gyula hozzátette: az újabb tartalomról a bibliotéka saját Facebook-profilján, illetve kiküldött hírlevelekben is tájékoztatták az olvasókat, akik közül az elmúlt időszakban már ezernél is többet kattintottak a monográfia-hivatkozásokra és sokan le is töltötték a 3 könyv valamelyikét, vagy mindhármat.
- Ezek a könyvek a nagykanizsai könyvkiadás legbecsesebb darabjai, hiszen azt célozták a készítésük során, hogy olvasmányosan, de tudományos szempontból is igényes képet mutassanak a város történetéről - szögezte le az igazgató. - Úgy gondolom, ezek a komoly, veretes kötetek ennek a szándéknak maximálisan megfelelnek, s habár a megjelenésükkor nem tudtak mindenki könyvespolcára odakerülni, mostantól ott lehetnek, „ha csak" virtuálisan is.
Czupi Gyula végül megjegyezte: a kötetek szerzői közül többeket meghívtak anno a városba. A szakemberek előadásokat is tartottak, melyeket a városi televízió rögzített. A jövőben ezekre a felvételekre is ráirányítják majd az olvasók figyelmét. HBA
Czupi Gyula igazgató: Elérhető a világhálón a monográfia mindhárom kötete Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.