Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.96 MB
2020-09-21 16:00:54
 Zalai Hírlap 2020 09 19 220sz 01,03old - Közel 600 méteren.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
332
776
Zalai Hírlap 2020. szeptember 19. 220. szám 1, 3. oldal

Közel 600 méteren új aszfaltréteget kapott
KERECSENY A most elkészült, közel 600 méter hosszú aszfaltos utat és a felújított könyvtárat avatták fel tegnap a faluban.
Az Erzsébet utcai útszakasznak eddig nem volt szilárd burkolata, a fejlesztés a Magyar Falu Program 17 milliós támogatásával valósult meg. A tegnapi ünnepélyes avatást a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület Magic Ritmo Táncegyüttese tagjainak műsora színesítette, az eseményen Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, Ruzsics Ferenc, a megyegyülés alelnöke és Réti Alfréd polgármester mondott beszédet.
Manninger Jenő mint pozitív példáról beszélt Kerecsenyről, mert az önkormányzat a közfoglalkoztatás keretében már korábban elkészíttette az útalapot, amire aztán már „csak" rá kellett húznia a finisernek a megfelelő vastagságú aszfaltréteget. így rendkívül rövid idő alatt valósult meg a beruházás. Rámutatott: képviselői körzetének 100 településéből 98 kaphat támogatást a Magyar Falu Programból, és 82 - köztük Kerecseny - már kapott is. Ruzsics Ferenc leszögezte: a magyar vidéknek még soha nem jutott annyi kormányzati támogatás, mint az elmúlt években.
Folytatás a 3. oldalon
A könyvtár mindig fontos volt
(Folytatás az 1. oldalról) Az útavatás után a könyvtár következett. Mint elhangzott, most a teljes felújításon átesett, új bútorzattal és berendezésekkel, valamint színvonalas olvasnivalóval „felszerelt" könyvtár a falu legszebb helyisége. Dóráné Mészáros Anikó, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár csoportvezetője hangsúlyozta: immár több éve tartó program keretében sorra újulnak meg a megye kistelepüléseinek könyvtárai, s e folyamatból jelentős szerepet vállal a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár.
Czupi Gyula, utóbbi igazgatója arról beszélt: mindig arra törekedtek, hogy a városkörnyék lakói is közel ugyanolyan szolgáltatásokhoz jussanak, mint a városban élő olvasók. Bognár Csilla, a kanizsai könyvtár csoportvezetője a nagyradai és a garabonci bibliotéka megújulását vetítette előre. HBA

Manninger Jenő, Réti Alfréd és Ruzsics Ferenc vágta át a nemzeti színű szalagot Fotó: Horváth-Balogh Attila
Czupi Gyula, Bognár Csilla és Dóráné Mészáros Anikó Fotó: HBA

Insert failed. Could not insert session data.