Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.39 MB
2020-11-23 10:48:59
 Zalai Hírlap 2020 11 21 273sz 01,02old - A könyvtár zárva van.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
321
875
Zalai Hírlap 2020. november 21. 273. szám, 1, 2. oldal

A könyvtár zárva van, de várja az olvasókat
Óvintézkedések mellett lehet kölcsönözni

NAGYKANIZSA A múlt heti teljes bezárás után szerda óta - szigorú feltételekkel ugyan, de - újra lehet könyveket kölcsönözni a Halis-könyvtárból.
A könyvtárat a járvány terjedésének lassítása érdekében hozott intézkedések miatt egyelőre nem nyithatják ki, de kidolgoztak egy alternatív megoldást annak érdekében, hogy senki ne maradjon olvasnivaló nélkül. Czupi Gyula igazgató elmondta: a pandémia tavaszi időszakában ez a formula jól működött, így most csak újra elő kellett venni a már bevált receptúrát, melyben azért van egy új elem.
- Olvasóink a zárva tartás ellenére is kölcsönözhetnek könyvet, különleges szabályok betartása mellett - bocsátotta előre az igazgató. - Nagy az érdeklődés, a második napunk forgalma az első duplája lett, és továbbra is növekvő tendenciát mutat.
A cikk A visszavitt... címmel a 2. oldalon folytatódik.

A visszavitt könyvek karanténba kerülnek

Most nem számít, ha lejár a kölcsönzési idő
Krasznai Bertalan és Musztács Krisztián könyvtárosok csomagolják az olvasóra váró könyveket Fotó: Szakony Attila
(Folytatás az 1. oldalról) A kölcsönzést az olvasnek@nagykar.hu e-mail-címen, vagy a 30/628-72-64-es telefonszámon kezdeményezhetik a beiratkozott olvasók a kért könyvek szerzője és címe, a saját név és olvasójegy száma megadásával. A könyvtár munkatársai megmondják, hogy mikor jöhetnek a kért könyvekért, melyeket a járványügyi szabályok miatt be is csomagolnak. A könyveket a Kálvin téri épület főbejáratánál lehet átvenni. Az új elem, hogy kint lévő könyvek visszavitelére is van lehetőség, de ehhez a bibliotékában nem ragaszkodnak, késedelmi díjat sem számolnak fel, amíg újra ki nem nyithat a könyvtár. A visszavitt könyveket egyébként 3 napra karanténba rakják.
Az igazgató jelezte: a könyvek átvételéhez kell az olvasójegy, kötelező a maszkviselés, a könyvtár előtti várakozás közben pedig be kell tartani a 1,5 méteres védőtávolságot.
- Ennek a furcsa időszaknak van hozadéka is, sok-sok olvasónk ismerkedik meg a honlapunkon keresztül otthonról is elérhető katalógusunk használatával - tette hozzá Czupi Gyula. - Abban bízunk, hogy a normál helyzet visszaállása után is élnek majd ezzel a lehetőséggel. HBA

Insert failed. Could not insert session data.