Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.07 MB
2021-01-05 13:35:09
 Zalai Hírlap 2020 12 28 302sz 05old - Ha kell biciklivel.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
260
684
Zalai Hírlap 2020. december 28. 302. szám 5. oldal

Fotó: Gergely Szilárd
Ha kell, biciklivel ki is viszi a könyveket
Tirászi Árpádné mindig szeretett olvasni, s ez ma sincs másként
PAT Paton él és dolgozik a megye egyik legidősebb könyvtárosa, aki már több mint 40 éve szolgálja a kultúrát a Zala és Somogy határán található 150 lelkes faluban.
A 66 esztendős Tirászi Árpádné kertészeti technikumot végzett, s mivel mindig vonzotta a könyvek világa, örült a felkérésnek, hogy legyen ő a falu könyvtárosa.
- 1979-ben kezdtem, akkor még nem is itt volt a könyvtár, hanem a templomnál - idézte fel Tirászi Arpádné. - Mindenki tudta rólam, hogy szeretek olvasni, s ez azóta sem változott, máig sok könyv és újság van otthon. Itt, a könyvtárban is széles a kínálat, a szépirodalomtól az egészségügyi, mezőgazdasági témájú könyveken át az újságokig,
többféle lehetőség közül választhatnak az olvasók. Sajnos, azt kell mondanom, hogy habár két éve jelentősen megújult, modern arculatot kapott a könyvtárunk, inkább csak az idősebbek jönnek. S hogy ők mit olvasnak szívesen? - kérdezett vissza. - Romantikus, szerelmes regényeket, talán mert szeretnek nosztalgiázni. De igyekszem azokat is kiszolgálni, akik nem jönnek el a könyvtárba (sajnos, ez a jelenség az internet megjelenése óta felerősödött), ha kell, még ki is viszem a könyveket, biciklivel házhoz szállítom - mondta el lapunknak.
Tirászi Arpádné végül hozzátette: jó a kapcsolatuk a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárral, melynek munkatársai igyekeznek teljesíteni a pati olvasók egyedi kéréseit is. HBA

Insert failed. Could not insert session data.