Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.41 MB
2021-05-21 11:17:21
 Zalai Hírlap 2021 05 21 116sz 01,03old - Könyvek, lámpák, napsütés.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
226
908
Zalai Hírlap 2021. május 21. 116. szám 1, 3. oldal

Hiányt pótol a könyvtár
Könyvek, lámpák, napsütés

NAGYKANIZSA Csütörtökön vitéz Kósa Miklós régiségvadász petróleumlámpáiból összeállított kiállítással nyílt meg újra a nagyközönség előtt a Hevesi utcai fiókkönyvtár, mely az anyaintézmény, a Halis István Városi Könyvtár ügyes munkatársainak köszönhetően megújult.
A Hevesi utcai szolgáltatóházban található fiókintézmény előtt, szabad levegőn, maszkhasználat mellett került sor a kettős megnyitóra, amit Horváth István Radnóti-díjas versmondó előadása színesített.
- Fiókkönyvtárunk a keleti városrészben található, ahol kulturális intézményekből elég nagy hiány van - mondta megnyitójában Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatója. - Szeretnénk, ha ez a kis bibliotéka ebből a hiányból valamennyit képes lenne pótolni.
A fiókkönyvtárban a Könyvtárpártoló Alapítvány biztosította forrás felhasználásával végeztek átalakítást.
- A koronavírus-járvány miatt sajnos kénytelenek voltunk zárva tartani, s ebben az időszakban a kollégákkal volt időnk gondolkodni, hogyan tehetnénk a tereinket naposabbá, barátságosabbá, hangulatosabbá - mondta erről Czupi Gyula. - A munkát a Kálvin téri főépületünkben kezdtük, majd következett a Hevesi utcai fiókkönyvtár. Munkatársaink között sokan vannak, akiktől nem idegen a fúrás, faragás, festés. Ennek köszönhetően a polcok új köntöst kaptak, frontális oldalaikhoz pedig kisebb polcsor készült, s így nem a csupasz fa fogadja az olvasót, hanem könyvek, könyvek és könyvek. Ráadásul máshogy is rendeztük el a polcokat, aminek köszönhetően erőteljesen javult a helyiség benapozottsága, hangulata.
A polcok tetején látható a több mint 100 darab petróleumlámpa, melyeket vitéz Kósa Miklós bocsátott a könyvtár rendelkezésére.
Mint az elhangzott: a látványos és érdekes kiállítás egészen június 30-ig látogatható, mely időszak alatt ingyenes a beiratkozás a könyvtárba. A fiókkönyvtárba a jelenleg érvényes szabályozás szerint csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező, felügyeletük alá tartozó 18 év alatti fiatalok léphetnek be, szájmaszkban. HBA

Czupi Gyula és vitéz Kósa Miklós könyvek és petróleumlámpák körében
Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.