Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.06 MB
2021-07-09 08:20:34
 Zalai Hírlap 2021 07 09 157sz 16old - Ajándék az első száz fiatal olvasónak.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
287
596
Zalai Hírlap 2021. július 9. 157. szám 16. oldal

Ajándék az első száz fiatal olvasónak
Czupi Gyula igazgató és a könyves akció ötletgazdája. Szabó Eszter gyermekkönyvtáros Fotó: Szakony Attila
NAGYKANIZSA Ajándék könyvekkel kedveskedik a pandémia után visszatérő ifjú olvasóknak a Halis István Városi Könyvtár.
Czupi Gyula igazgató elöljáróban elmondta: a vírushelyzet miatti szabályok eddig nem tették lehetővé, hogy a 14 év alatti fiatal olvasók önállóan jöjjenek a könyvtárba. Csak olyan felnőttel léphettek be a bibliotéka belső terébe, aki rendelkezett védettségi igazolvánnyal. Emiatt akkor sok fiatal kényszerűségből maradt távol a könyvtártól, most viszont ismét szabadon jöhet ez a korosztály is.
Persze, az, hogy nyár van, nem segít a helyzeten, ezért a könyvtár igyekszik gesztust tenni a 14 év alatti olvasóknak. Az akció hétfőtől él a könyvtár valamennyi egységében, tehát fiókkönyvtáraiban is: aki ebből a korosztályból jön és kölcsönöz, az ajándékba választhat egy könyvet az ifjúságnak válogatott kínálatból. A korosztályból fakadóan a kezdeményezés leginkább a gyermekkönyvtári részleget érinti.
- Korábban már beszámoltunk arról, hogy igyekeztünk szellősebbé, világosabbá tenni az egyes könyvtári területeket a bútorzat átrendezésével. Természetesen így történt ez a főépület gyermekkönyvtári részlegén is, reméljük, hogy a változás elnyeri legkisebb olvasóink tetszését - jelezte az igazgató.
Czupi Gyula hozzátette: a nagyobbaknak is szeretnének kedveskedni, nekik azt az ajánlatot teszik, hogy aki lejárt könyveket hoz vissza július 31-ig, annak a késedelmi díjakat elengedik, bármennyi is legyen az.
Arról is beszámolt: mivel a pandémia időszakában kényszerűen zárva tartottak, ezen a nyáron a szokásos leállásra nem kerül sor, folyamatosan nyitva lesznek. HBA

Insert failed. Could not insert session data.