Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1002.82 KB
2021-09-29 11:49:50
 Zalai Hírlap 2021 09 24 222sz 01,03old - Ünnepel a Halis-könyvtár.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
172
407
Zalai Hírlap 2021. szeptember 24. 222. szám, 1, 3. oldal

Húsz és hetven, dupla jubileum
NAGYKANIZSA Idén hetvenéves a Halis István Városi Könyvtár, amely 20 éve „lakik" a közelmúltban elhunyt Zalaváry Lajos által tervezett, gyönyörű épületben. A kettős jubileumot a városlakókkal és az olvasókkal együtt szeretné megünnepelni az intézmény, a közel két hétig tartó programsorozat október elsején veszi kezdetét.
- Az ünnepre készülve, Zalaváry Lajos munkásságát ismertető könyveket válogattunk és kínálunk az olvasóknak, illetve azokat az írásokat, cikkeket is összegyűjtöttük, amelyek magát az épületet mutatják be - bocsátotta előre Czupi Gyula igazgató.
Az Ünnepel... című folytatás a 3. oldalon olvasható.

Ünnepel a Halis-könyvtár
Csaknem két héten át tartanak a jubileumi programok
(Folytatás az 1. oldalról) - Az események első napja, és úgy gondoljuk, hogy egyben a csúcspontja október elseje, péntek, 18.30, amikor a két kanizsai kötődésű zenészt is felmutató Góbé Zenekar ad koncertet, ha az időjárás engedi, akkor a könyvtár előtt, szabadtéren - folytatta Czupi Gyula. - Másodikán 10 és 12 óra közt találkozhatnak az olvasók Somogyi Győzővel, a Nagykanizsa madártávlati kép alkotójával. A további találkozókat is így képzeljük el: oldottabb formában, egy-egy csésze kávé mellett beszélgetve mutatnánk be a nálunk működő közösségeket. Október 4-én a Meridián tornások, 5-én a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülete, 6-án a Civil Iroda munkatársai, 7-én a fogyatékkal élők szervezetei, 8-án a Krisztus Szeretete Egyház, 11-én pedig a 15 éves filmklub kerül sorra. Közben 9-én dr. Száraz Csilla, a Thú-ry György Múzeum igazgatója lesz a vendégünk, aki az elmúlt években a városban és a környéken zajlott ásatások során napvilágra került régészeti újdonságokról beszél.
Czupi Gyula hozzátette: bíznak abban, hogy sokan elfogadják a meghívásukat és érdekes, tartalmas, kellemes órákat töltenek náluk. HBA

Czupi Gyula a Zalaváry Lajos munkásságához kapcsolódó kötetekkel a könyvtárépület előtt Fotó: Gergely Szilárd

Insert failed. Could not insert session data.