Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
576.85 KB
2021-10-11 09:58:26
 Nagykanizsai Maraton 2021 10 08 039sz 03old - Halis 70.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
208
600
Nagykanizsai Maraton 2021. október 8. 39. szám 3. oldal

Halis 70
A 20 éves „új" könyvtárpalotában 70 évesek lettünk - e mottóval az olvasókat ünnepelték a Halis István Városi Könyvtárban. A kettős jubileum alkalmából a legaktívabb olvasók oklevelet és könyvcsomagot kaptak.
Nagykanizsán 1951. május 1-jén alapították meg a könyvtárat, a Kálvin téri épületbe pedig éppen 20 éve, október 1-jén költözött a bibliotéka. E kettős jubileum fontos az intézmény életében, s a könyvtárosok úgy döntöttek, a legaktívabb olvasókat ünneplik ekkor.
A programsorozat kezdetén, pénteken az érdeklődők találkozhattak Kunics Zsuzsanna, Uzsoki Mária, dr. Lendvai Anna, Bakonyi Erzsébet, dr. Zsoldi Zoltán, Kocsis Katalin,, Csicsek Anna, Viaszok Géza, Büki Pálné és Babati Csaba szerzőkkel, akiknek a művei megtalálhatók a gyűjteményben.
Czupi Gyula könyvtárigazgató jelenlétében oklevelet írt alá például dr. Zsoldi Zoltán, a Magyar Gyufacímkék című háromrészes kötet társszerzője is, aki szerint kivételes alkalom, jó közösségkovácsoló esemény a mostani. így érezte a fiatal olvasó, a kanizsai Sneff Patrícia is, szerinte nem mindennapi érzés egy olyan könyv szerzőjével találkozni, aki rendkívül érdekes gyűjteményről számol be az írásaiban. Ez is mutatja, hogy még az internet sem tudhat mindent, ezért jó könyvtárba járni.
Balogh László polgármester 70 emléklapot adott át és mellé a Nagykanizsa monográfia három kötetét egy-egy, különböző korosztályt képviselő olvasónak.
BB

Insert failed. Could not insert session data.