Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz. 
981.47 KB
2021-11-19 08:24:57
 Zalai Hírlap 2021 11 19 268sz 02old - Működjön eztán klubként.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
151
488
Zalai Hírlap 2021. november 19. 268. szám 2. oldal

Működjön eztán klubként
Arculatában és tartalmában is megújult a falu könyvtára
NAGYRADA Új helyiségbe költözött a település könyvtára, mely még több szolgáltatással várja a falu lakóit, főleg a fiatalokat.
A település vezetésének célja az említett korosztály aktivizálása és a szabadidő hasznos eltöltésére ösztönzése.
- A könyvtárat az épületen belül részben az idősek miatt költöztettük az emeletről a földszintre - mondta Tulok Ferenc polgármester. - Ez megújulással is járt: az önkormányzat dolgozói lefestették a falakat, a kanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársai pedig új bútorokat hoztak, frissítették a könyvállományt, illetve a bibliotéka szerepkörét is bővítették. Szeretnénk, ha a hely egyfajta klubbá válna idővel.
Bognár Csilla, a Halis-könyvtár csoportvezetője azt mondta: a radai könyvtár immár információs közösségi helyként is működik.
- Örültünk, amikor polgármester úr jelezte, hogy a könyvtárt leköltöztetik az emeletről, és tágasabb, modernebb, jobb megvilágítottságú helyiségbe kerül, ami vonzóbb lehet a fiatalok számára is - fogalmazott a szakember. - Ennek jegyében terveztük meg kollégáimmal a helyiség színvilágát, az volt a cél, hogy fiatalos környezetet hozzunk létre, a bútorokat is ehhez választottuk. A könyvállományt átnéztük, korszerűsítettük, illetve most a helyi igényeknek megfelelően társasjátékokat hoztunk, a későbbiekben pedig rajzeszközök is érkeznek, melyek egyrészt megfelelnek a polgármester úr által felvázolt ifjúságiklub-koncepciónak, illetve illeszkednek a könyvtár-pedagógia eszköztárába.
Bognár Csilla azt is hozzátette: természetesen - mint a többi, szintén megújuló kistelepülési könyvtár esetében
- itt is a Deák Ferenc megyei könyvtár biztosította a megújuláshoz szükséges pénzügyi forrásokat az államtól kapott normatívából.
- A többi helyszínen már gyűlnek a pozitív tapasztalatok, a visszajelzések alapján több a megszépült könyvtárakban az olvasó, idősek és fiatalok is érkeznek szép számban szinte mindenhol -jelezte a csoportvezető. - Reméljük, itt is hasonló tendenciáról tudunk beszámolni kis idő múlva, amihez hozzájárul a könyvtáros, Dávidné Horváth Magdolna pozitív személyisége is. HBA
Bognár Csilla és Kálóczi-Bognár Ágnes könyvtárosok. Kovács Ottó alpolgármester, illetve Musztács Krisztián könyvtáros a megújult nagyradai bibliotékában Fotó: Szakony Attila