Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
890.15 KB
2021-11-26 10:33:24
 Zalai Hírlap 2021 11 25 273sz 16old - Csak egy hűséges szolgája urának.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
201
541
Zalai Hírlap 2021. november 25. 273. szám 16. oldal

„Csak egy hűséges szolgája urának"

Bécsbe is elviszik a Lehár-könyvet
NAGYKANIZSA Kedd este a megyeszékhely után Nagykanizsán is bemutatták a Csak egy hűséges szolgája urának - Báró Lehár Antal ezredes, a katona című könyvet.
A Lehár-emlékév alkalmából a Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent kötet bemutatójára a Halis István Városi Könyvtárban került sor, ahol Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Részletesen az ötletgazda, Fülöp András, a Grádics Egyesület elnöke, a Szent György Lovagrend tagja beszélt a tanulmánykötetről és báró Lehár Antalról.
- A könyvet először Szombathelyen, Sopronban, az ezredes szülővárosában, az ausztriai Alsóőrön, az ottani
magyar információs centrumban mutattuk be, most pedig elérkeztünk Nagykanizsára. Innét Bécsbe, jövőre pedig Olasz- és Németországba is elvisszük - hallottuk Fülöp Andrástól. - Lehár Antal parancsnokságával alakult meg a szombathelyi hadosztály az egykori soproni, szombathelyi, nagykanizsai és zalaegerszegi 6. honvéd huszárezred alakulatainak katonáiból. Ez a hadosztály vonult be 1919. november elején a fővárosba, hogy helyreállítsa a rendet.
A Szombathelyi Hadosztály történetét napló formában vetette papírra Lehár Antal - ez és más tanulmányok, illetve ismert és még sehol nem publikált fényképek alkotják a Jagadics Péter nyugalmazott alezredes által szerkesztett kötetet. HBA
Czupi Gyula és Fülöp András a könyvvel
Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.