Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.51 MB
2021-12-02 10:10:41
 Zalai Hírlap 2021 12 02 279sz 02old - A szeretetfa gyümölcse.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
183
655
Zalai Hírlap 2021. december 2. 279. szám 2. oldal

A szeretetfa gyümölcse

Január 6-áig tart a hagyományos akció a Halis-könyvtárban
NAGYKANIZSA A helyi család- és gyermekjóléti központ „Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa nyolcadszor hirdette meg „Szeretetfa" elnevezésű jótékonysági akcióját a Halis-könyvtárban.
A korábbi években ilyenkor mindig gyerekek adtak karácsonyi műsort, ám a járvány miatt ezúttal csak szűk körben tartották meg az ünnepséget. Azonban az ének nem maradt el, a könyvtár egyik munkatársa, Krasznai Bertalan egy szál gitárral a Csendes éj című karácsonyi dalt adta elő.
A rendezvényt elindító szervezet igazgatója, dr. Kaszás dr. Kocijancic Gizella röviden beszélt az advent jelentőségéről és a karácsony meghittségéről. Ezt követően a „Szeretetfa" kezdeményezés jelentőségéről szólva elmondta: a kollégái keze munkáját dicséri a sok megsütött és nagy gonddal díszített mézeskalács. A támogatói felajánlásból érkezett nordmann fenyőfa előtt elhelyezett ládikából bárki kivehet egy díszt, és az ugyanott található üvegbe a lehetőségeihez mérten adakozhat. Majd ezt követően hazaviheti a jelképes ajándékot, hogy saját otthonát díszítse és emlékeztesse a karácsony valódi értékére.
- Az ünneplés alkalmat ad arra, hogy kicsit felülemelkedjünk a hétköznapok világán, elmélyedjünk, és odafigyeljünk egymásra - folytatta az igazgatónő. - És ez fényt vigyen mindannyiunk életébe, ezért gondoltunk a nélkülözőkre a „Szeretetfa" állításával. A mézeskalácsokért felajánlott adományokból származó bevétel az alapítványt hivatott gazdagítani, mely hátrányos helyzetű gyerekeket és családokat támogat. Évenként eddig közel 60 ezer forint gyűlt össze kizárólag ebből a felajánlásból, s az összegekből közösségi programokat finanszírozott a szervezet. Ezen a jó gyakorlaton pedig vélhetően most sem változtatnak.
Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója szerint a „Szeretetfa" akció a legszebb gyűjtési forma, melynek köszönhetően az intézmény falai közé is beköltözik az ünnep. Ezért mindenkit arra biztat, hogy január 6-áig látogasson el a bibliotékába, és támogassa a nehéz sorsú családokat. BB
A szűk körben megrendezett tegnapi ünnepségen dr. Kaszás dr. Kocijancic Gizella és Czupi Gyula a „Szeretetfa" előtt elhelyezett ládikónál Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.