Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
970.94 KB
2021-12-13 10:59:25
 Zalai Hírlap 2021 12 13 288sz 01,02old - Együtt az irodalmi élet szereplői.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
172
601
Zalai Hírlap 2021. december 13. 288. szám 1, 2. oldal

Találkoztak az írók, költők
NAGYKANIZSA Péntek este tartották a Halis István Városi Könyvtárban a kanizsai írók, költők, kiadók, szerkesztők és szerzők találkozóját. A főszervező-ötletgazdától, Deregi László tanártól, újságírótól megtudtuk: az összejövetelt második alkalommal rendezték meg, az első még a pandémiás korlátozások előtt volt. Idén ismét sikerült találkozniuk a nagykanizsai literátusoknak, az irodalomban járatos, írásban és kiadásban érdekelteknek.
Folytatás: 2. oldal

Együtt az irodalmi élet szereplői
A találkozó célja az volt, hogy megismerjék egymás műveit, munkásságát
(Folytatás az 1. oldalról) - Két évvel ezelőtt azzal a céllal szerveztem meg az első találkozót ugyanígy, az adventi időszakban, hogy megismerjük egymás müveit, tevékenységét - válaszolta kérdésünkre Deregi László. - Akik akkor részt vettek a nagykanizsai találkozón, jó érzéssel távoztak, és tavaly már várták a folytatást, de életbe léptek a koronavírus-járvány miatti korlátozások. Ezért akkor elmaradt az összejövetel, most viszont megtarthattuk, s Czupi Gyulával, a Halis István Városi Könyvtár igazgatójával beszélgetve felvetődött, hogy a nagykanizsai szerzők valamennyi müvét mutassuk be - így ezek most kikerültek egy több polcból álló sorra a könyvtárban. A kínálatban természetesen helyet kaptak azoknak a szerzőknek az alkotásai is, akik már nem lehetnek velünk, gondolok itt például Pék Pálra vagy Szoliva Jánosra.
Az esemény résztvevőit köszöntötte Czupi Gyula is, aki arról beszélt: a nagykanizsai könyvkiadás, irodalmi élet rendkívül pezsgő, amire méltán lehet büszke a város.
A rendezvényen a helyi vers- és prózairodalomból adtak elő műveket, részleteket a Kanizsai Fiatalok Közösségének tagjai. HBA
Fa Ede és Bakonyi Erzsébet költők a kanizsai szerzők polcánál F : HBA

Insert failed. Could not insert session data.