Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.12 MB
2021-12-20 08:27:22
 City7 2021 12 17 039sz 07old - A szeretetfa gyümölcse.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
327
954
City7 2021. december 17. 39. szám 7. oldal

A szeretetfa gyümölcse
Január 6-ig tart a hagyományos akció a Halis-könyvtárban

A helyi család- és gyermekjóléti központ „Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa nyolcadszor hirdette meg Szeretetfa elnevezésű jótékonysági akcióját a Halis-könvvtárban.
Korábban ilyenkor mindig gyerekek adtak karácsonyi műsort, ám a járvány miatt ezúttal szűk körben tartották meg az ünnepséget. Azonban az ének nem maradt el, a könyvtár egyik munkatársa, Krasznai Bertalan egy szál gitárral a Csendes éj című karácsonyi dalt adta elő. A rendezvényt elindító szervezet igazgatója, dr. Kaszás dr. Kocijancic Gizella a Szeretetfa-kezdeményezés jelentőségéről szólva elmondta: kollégái keze munkáját dicséri a sok megsütött és nagy gonddal díszített mézeskalács. A támogatói felajánlásból érkezett Nordmann-fenyő előtt elhelyezett ládikából bárki kivehet egy díszt, és az ugyanott található üvegbe a lehetőségeihez mérten adakozhat. Ezt követően hazaviheti a jelképes ajándékot, hogy saját otthonát díszítse és emlékeztesse a karácsony valódi értékére.
Felülemelkedni a hétköznapokon - Az ünneplés alkalmat ad arra, hogy kicsit felülemelkedjünk a hétköznapokon, elmélyedjünk, és odafigyeljünk egymásra, és ez fényt vigyen mindannyiunk életébe, ezért gondoltunk a nélkülözőkre a szeretetfa állításával - folytatta az igazgató. - A mézeskalácsokért felajánlott adományokból származó bevétel az alapítványt hivatott gazdagítani, mely hátrányos helyzetű gyerekeket és családokat támogat.
A legszebb gyűjtési forma
Évenként eddig közel 60 ezer forint gyűlt össze kizárólag ebből a felajánlásból, az összegekből közösségi programokat finanszírozott a szervezet. Ezen a jó gyakorlaton vélhetően most sem változtatnak. Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója szerint a Szeretetfa-akció a legszebb gyűjtési forma, melynek köszönhetően az intézmény falai közé is beköltözik az ünnep. Ezért mindenkit arra biztat, hogy január 6-ig látogasson el a bibliotékába, és támogassa a nehéz sorsú családokat. ZH/BB
A szűk körben megrendezett ünnepségen dr. Kaszás dr. Kocijanicic Gizella és Czupi Gyula a szeretetfa előtt elhelyezett ládikónál. Fotók: ZH/Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.