Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.1 MB
2022-01-27 14:11:59
 Zalai Hírlap 2022 01 27 022sz 01,02old - Tanítás után gyors társas.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
173
512
Zalai Hírlap 2022. január 27. 22. szám 1, 2. oldal

Tanítás után gyors társas a könyvtárban
Színház papírból, 30 előadással
NAGYKANIZSA Papírszínházi mesékkel és társasjátékokkal gyarapodott a Halis István Városi Könyvtár.
Ennek köszönhetően a bibliotéka minden második szombaton papírszínházi meseelőadásokkal és a társasjátékok széles kínálatával várja a családokat.
- Immár tíz éve állunk társasjátékokkal az olvasók rendelkezésére - bocsátotta előre Szabó Eszter gyermekkönyvtáros. - Ezek a játékok nagyon keresettek, főleg családok részéről jelentkezik az igény, de sok gyerek is szívesen bejön játszani, ha a tanítás után van mondjuk egy órája a buszig. Különösen a sakkot szeretik. A most beszerzett új társasjátékok nagycsoportos óvodás kortól használhatók, de akár felnőtteknek is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.
Továbbiak Színház papírból... címmel a 2. oldalon.

(Folytatás az 1. oldalról) A kanizsai bibliotékában Szabó Eszter honosította meg a papírszínházi meséket, melyekből most szintén sikerült újakat beszerezni. Pár éve vásároltak ezekhez fából készült keretet is, mely stilizált színházi környezetet teremt. Ebbe illeszkednek a nagy méretű színes grafikákkal készült kartonlapok, jelenetenként mutatva be az adott történetet, a hátlapjukra írt zanzásított szöveg segítségével pedig a könyvtárosok - Szabó Eszter és Majomé Virág Adrienn - el is mesélik azt. Jelenleg 30 papírszínházi előadás várja az érdeklődőket a Halisban olyan mesékkel, mint például a Hófehérke, A rút kiskacsa, A kiskakas gyémánt félkrajcárja és még sorolhatnánk.
A könyvtár munkatársai minden második szombaton
- legközelebb február 5-én -várják a családokat 9 és 13 óra között társasjátékozni, illetve 10 és 11 óra között papírszínházba. Szabó Eszter szerint ezeknek a foglalkozásoknak nemcsak közösségi hozadékuk, de könyvtár-pedagógiai jelentőségük is van, hiszen a papírszínház a gyerekek képzelőerejét fejleszti, a játék pedig a könyvtári szocializáció legjobb módja. HBA
umüjh

Szabó Eszter az új papírszínházi előadásokkal és a társasjátékokkal
Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.