Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1 MB
2022-04-22 08:18:27
 Zalai Hírlap 2022 04 22 092sz 03old - Könyvtári újdonságok.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
167
416
Zalai Hírlap 2022. április 22. 92. szám 3. oldal

Könyvtári újdonságok
NAGYKANIZSA Újfajta, a remények szerint újabb olvasókat vonzó szolgáltatással ismerkedhettek meg a kistelepülési könyvtárosok a Halis István Városi Könyvtárban tegnap megtartott szakmai napon.
Az új szolgáltatást Könyvtár-Mozinak hívják, a kezdeményezéshez számos bibliotéka csatlakozik majd a remények szerint. A szakmai nap résztvevőit Bognár Csilla, a házigazda közgyűjtemény könyvtárellátási szolgáltató rendszer (KSZR) csoportjának vezetője, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete zalai szervezetének elnöke köszöntötte.
- A pandémia enyhülésével most már hála Istennek van mód újra a személyes találkozásra, s mindannyian tettre készen tekintünk a jövőbe -mondta Bognár Csilla.
Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatója az általa vezetett intézmény legújabb kezdeményezését mutatta be, melynek segítségével egy, a mobiltelefonunkra telepített QR-kód-olvasó applikáció segítségével Nagykanizsa történetét bemutató könyveket tölthetünk le készülékünkre.
Szólt még a megjelentekhez Dóráné Mészáros Anikó, megyei könyvtárellátási csoportvezető is, aki kiemelte: a könyvtáraknak, könyvtárosoknak maguk mögött kell hagyni a klasszikus könyvtár- és könyvtárosképet, s igazodni kell a modern kor vívmányaihoz.
A KönyvtárMozi szolgáltatás lényegét Czirákyné Tóth Edit, a DFMVK könyvtárosa mutatta be, s elmondta: az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásában, a Nemzeti Audiovizuális Archívummal és a Nemzeti Filmintézettel együttműködésben megvalósuló programnak köszönhetően az ország közel 600 kistelepülési könyvtárában lesznek elérhetők a magyar filmkultúra örök értékei.
HBA
Czirákyné Tóth Edit előadása közben
Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.