Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.65 MB
2022-04-25 14:57:37
 Kanizsa 2022 04 22 008sz 22old - Elnöki segítség, újabb bajnoki cím.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
184
368
Kanizsa 2022. április 22. 8. szám 22. oldal

A Tuxera Aquaprofit NSK első számú együttese a sakk csapatbajnoki Szuperliga szezonbeli utolsó fordulójában 12-0-ra győzte le a sereghajtó szegedi Maróczy SE-t, így immár hivatalosan, tizennegyedszer is bajnokok a legfelső osztályban.
19.
Elnöki segítség, újabb bajnoki cím
Nem ittak rá előre...
Tuxera Aquaprofit NSK (1.) -Maróczy SE (9.) 12-0
Sakk Szuperliga-mérkőzés, 9. forduló. Nagykanizsa.
Eredmények (elöl a hazaiak): Balogh Cs. - Pálkövi 1:0, Antal - Gál T. 1:0, Kántor - Kopasz 1:0, Márkus - Nagy D. 1:0, Csonka - Tésik 1:0, Aczél - Kelemen 1:0, Medvegy -Papp B. 1:0, Ribli - Bernáth 1:0, Gara T. - Ványa 1:0, ifj. Gombócz - ifj. Plu-hár 1:0, Krutti - Kerekes 1:0, Nádasi -Katona 1:0.
így persze könnyű, írhatnánk, hiszen ha bármilyen sport első osztályában egy adott klub elnöke a játéktéren mutatkozik és meg is mutatja, hogy miként is kell a győzelem felé mutató teljesítményt nyújtani, ott már nagy baj nem történhet (ilyet talán még a Kisvárda futballgárdájánál sem tapasztalhattunk...). így tett a sakk Szuperliga utolsó fordulójában Nádasi Tamás, a nagykanizsai klub elnöke, vagyis a tizenkettes táblához leülve meg is nyerte a maga partiját. Persze, azért a körülötte lévő csapat sem olyan gyenge, erre bizonyságul szolgálhatott a találkozó végeredménye: a kanizsaiak még csak remit sem engedélyeztek ellenlábasuknak. Ilyen sportág-történeti eredménnyel, vagyis az ellenlábas „nullázásával" több évtizede nem nyert együttes - egészen a kanizsaiak tizennegyedik bajnoki elsőségét biztossá tevő mérkőzésig.
P. L.
Évadzáró - s még nem bajnokavató - bankettjét is megtartotta a sakk csapatbajnoki Szuperliga - no és az NBI - záró fordulója előtt a Tuxera Aquaprofit NSK egyesülete.
Nem örültek előre, ugyanakkor az is tény, hogy a sakkozók Szuperligája győztesének járó kupa már Nagykanizsán volt azon esemény apropóján, melyet a dél-zalai klub tartott játékosainak, szakmai stábjának, illetve vezetőinek a részvételével. A bajnokság utolsó fordulóját egy nappal megelőző remek hangulatú összejövetelen természetesen az értékelések mellett sakk-szakmai kérdések is terítékre került tek, de az garantált volt, hogy az esti programot követően mindenki tiszta fejjel, kipihenten ülhetett másnapa sakktáblákhoz.
Pl.
A sakk csapatbajnok együttesének járó kupa tizennegyedik alkalommal került a nagykanizsai klubhoz

Fotó: Polgár László

Insert failed. Could not insert session data.