Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz. 
2.06 MB
2022-06-27 10:04:29
 Zalai Hírlap 2022 06 25 146sz 01,03old - Olvasnak a táborban.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
118
536
Zalai Hírlap 2022. június 25. 146. szám 1, 3. oldal

Olvasnak a táborban
Csapody Kinga írónővel is találkozhattak
Az olvasás általában magányos elfoglaltság, de azért egy táborban sem rossz dolog Fotó: Szakony Attila
NAGYKANIZSA Évek óta hagyomány, hogy olvasótábort szerveznek a gyerekeknek a Halis István Városi Könyvtárban.
Az idén két turnusban rendezik meg a tábort: ezen a héten, majd június végén. A hétfőtől péntekig napi 8 órán át tartó táborban színes és tartalmas programokat kínálnak a város és városkörnyék 1-4. osztályos diákjainak. A tábor címe ezúttal: „Barangoljuk be hazánkat öt nap alatt"- Csapody Kinga műveinek segítségével.
- A táborban a szórakozva tanulás, a tartalmas és intenzív időtöltés kap nagy szerepet - hallottuk Majomé Virág Adrienn könyvtárostól, a táborok főszervezőjétől. - A fiatalok közül többen e rendezvényeken keresztül váltak felnőttkorukra könyvtárhasználóvá, és van család, melyben ők az első könyvtári „fecskék". Pályáztunk a Nemzeti Kulturális Alaphoz, és nyertünk, így idén lehetőségünk nyílt egy író-olvasó találkozóra Csapody Kinga írónővel, meghívhattuk Vajda Margit néphagyományőrzőt és Zara terápiás kutyát, valamint jutalomkönyveket is vásárolhattunk.
Bognár Csilla, a tábor másik szervezője elmondta: könyvtárosként természetesen nemcsak szépirodalmat, hanem gyermek- és ifjúsági könyveket is elolvasnak, így esett a választásuk Csapody Kinga írónőre, a Manó Könyvek Kiadó főszerkesztőjére, aki Utazik a család! című regénysorozatával Magyarország kedvelt turisztikai úti céljait mutatja be az ifjú olvasóknak. A kanizsai könyvtárosok úgy látják, Csapody Kinga munkássága hiánypótló.
- Az egész egy együttműködésből indult, a szállások
családbarát minősítését végző KidsOasis képviselője keresett meg az ötlettel, akivel kiadóvezetőként ültem le tárgyalni - bocsátotta előre Csapody Kinga. - Ám mivel balatoni lány vagyok, úgy gondoltam, az első könyv nem szólhat másról, mint a Balatonról. így váltam szerzővé, a könyvek és annak főszereplője, egy család segítségével izgalmas helyekre jutunk el az olvasóimmal. Szeretném a könyveimmel kicsit áttematizálni a gondolkodásukat, tudván, hogy gyermekkorunkban például a múzeumról nekünk is csak régi kődarabok jutottak eszünkbe, pedig ennél sokkal többről van szó -mondta lapunk érdeklődésére az írónő. HBA
Csapody Kinga volt a vendég
Hagyományosan minden nyáron olvasótáborba várja a gyerekeket a Halis István Városi Könyvtár. Nincs ez másként idén sem, ezúttal két turnusban rendezik meg a tábort: az elsőre e héten került sor, a másodikra pedig június végén fog. A tábor címe: „Barangoljuk be hazánkat öt nap alatt" - Csapody Kinga műveinek segítségével. Képünkön az egyik szervező, Bognár Csilla, Csapody Kinga író és Majomé Virág Adrienn fő szervező a gyerekekkel. HBA Fotó: Szakony Attila