Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
910.97 KB
2022-09-09 08:17:37
 Zalai Hírlap 2022 09 09 210sz 03old - Könyvek mellé programok.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
167
506
Zalai Hírlap 2022. szeptember 9. 210. szám 3. oldal

Könyvek mellé programok
Előadások, bemutatók a bibliotékában
NAGYKANIZSA Szombatonként ezután a könyvkölcsönzés mellett különféle, ingyenesen látogatható érdekes programokat és előadásokat is kínál a Halis-könyvtár. Az első ilyen családi napot szeptember 10-én, szombaton 9 órától tartják a bibliotékában.
Az ötlet megszületéséről Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója beszélt. Elmondta: a többnyire pedagógus végzettségű könyvtárosaik Nagykanizsa általános iskoláiban a kedvelt és friss olvasnivalók mellett másfajta tudásukkal is felkeltették a diákok és az intézmények figyelmét. így olvasásról, történelemről, gólyalábazásról szóló bemutatóik, előadásaik egy ideje jelen vannak az iskolákban és a nyári táborokban.
- Most az eddigiek mellett sok új programmal jelentkezünk, hogy hozzájáruljunk a minél változatosabb diákélethez a városban - folytatta az igazgató. - Összeállítottuk a kínálatot, amiből megszületett az iskolaknak.nagykar.hu internetes oldal, amelyen az adott iskola felkérhet bennünket akár történelmi utazásról szóló előadás megtartására, vagy éppen idegen nyelvi kalandozásokra, sőt, a gólyalábazás rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek az érdeklődő fiatalok. Ebből a csokorból választunk ki néhányat minden hét szombatjára, hogy a családok is válogathassanak a repertoárból. Vagyis a város közössége számára a könyvek mellé széles kínálatot adunk kollégáink plusz tudásából merítve, így az érdeklődők az élményeken túl rengeteg hasznos információval is gazdagodhatnak - tette hozzá Czupi Gyula.
Az első ilyen alkalmat szeptember 10-én, azaz most szombaton 9.30-kor mesés papírszínházi előadás nyitja, amit 10 órától történelmi témájú utazás követ. Ezenkívül az érdeklődők megismerhetik 150 év Nagykanizsájának mindennapjait, amit egy gólyalábas bemutató zár. Ezen, akinek kedve és türelme van, meg is tanulhatja a lépéseket. BB
Czupi Gyula kollégái körében, akikkel ezután a könyvek mellé plusz tartalmakat kínálnak Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.