Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
585.68 KB
2022-10-06 08:20:28
 Zalai Hírlap 2022 10 06 233sz 01old - Több napon keresztül ünnepelték a népmesét.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
168
296
Zalai Hírlap 2022. október 6. 233. szám 1. oldal

Több napon keresztül ünnepelték a népmesét

Nagy volt az érdeklődés a program iránt
Buzsicsné Szabó Eszter papírszínházi előadása a Péterfy-iskola másodikosait is lenyűgözte Fotó: Szakony Attila
NAGYKANIZSA Benedek Elek születésnapja a népmese napja Magyarországon. Ebből az alkalomból a Halis-könyvtárban több napon keresztül meséltek óvodásoknak, iskolásoknak, ezzel is fejlesztve a fiatalok fantáziáját.
A Magyar Olvasástársaság még 2005-ben felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása. Ezt követően a nagy mesemondó, Benedek Elek szeptember 30-ai születésnapja lett a népmese napja. Célja, hogy a könyvtárosok, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ekkor megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
- Több napon keresztül ünnepeltük a népmesét, mely iránt különösen nagy érdeklődés mutatkozott - mondta Buzsicsné Szabó Eszter gyerekkönyvtáros. - A város intézményei megmozdultak, 16 iskolai osztály és 11 óvodás csoport érkezett a 45 perces foglalkozásra. Krasznai Bertalan bemutatta, miként lehet ötvözni a zenét a népmesével, míg három népszerű történetet papírszínházon keresztül nézhettek meg. A nagyobbak mesés totót tölthettek ki és mesés kvízben vehettek részt. BB

Insert failed. Could not insert session data.