Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
875.43 KB
2022-11-02 09:24:38
 Zalai Hírlap 2022 11 02 255sz 02old - Helyben megvalósuló projektek támogatása.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
131
383
Zalai Hírlap 2022. november 2. 255. szám 2. oldal

Helyben megvalósuló projektek támogatása
NAGYKANIZSA A Halis-könyvtárban és az egyik belvárosi cukrászdában is helyet kapott egy-egy kanizsai fémipari vállalkozó felajánlásából készített kupakgyűjtő szív. Az edénybe elhelyezett kupakokkal a Loco-Motív Közösségi Alapítvány elképzeléseit lehet támogatni.
A bibliotékában pénteken tartott sajtótájékoztatón az alapítvány egyik tagja, Cserti Csilla elmondta: a szokásoktól eltérően nem egy célt, hanem egyből hármat támogathat az, aki kupakokkal tölti meg a szíveket. A „City tündér" program keretében olyan kezdeményezések megvalósítását támogatják, melyek a beteg, elesett, rászoruló emberek széles körű segítését célozza. A „Green gerilla" a fenntarthatóságra, környezetvédelemre, a körforgásos gazdaságra és a társadalmi felelősségvállalásra fókuszál, míg a „Hőslakos" a közösségépítő programokat, rendezvényeket és akciókat helyezi előtérbe.
- Ha a kanizsaiak és a környéken élők kupakot dobnak ezekbe a szívekbe, az abból befolyt pénzből helyben megvalósuló projekteket támogathatnak - mondta Cserti Csilla. - Ha a szívek megtelnek, a kupakokat a hulladékgyűjtő elszállítja, annak ellenértéke kerül az alapítványhoz.
A Halis-könyvtár korábban is felkarolt már hasonló kezdeményezéseket, épp ezért szívesen csatlakozott a mostanihoz is. Czupi Gyula igazgató szerint jó ötlet több kiváló elképzelést támogatni, ezért szeretnék, ha az olvasóik otthon gyűjtenék a kupakokat és azokat a könyvtári gyűjtőben helyeznék el. BB

Cserti Csilla és Czupi Gyula már beleszórták a kupakokat a szívbe, erre biztatnak mindenkit Fotó: Benedek Bálint

Insert failed. Could not insert session data.