Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
673.7 KB
2023-02-17 10:18:37
 Zalai Hírlap 2023 02 16 040sz 06old - A régi korok divatját.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
116
228
Zalai Hírlap 2023. február 16. 40. szám 6. oldal

A régi korok divatját mutatták be a hölgyek
NAGYKANIZSA A Halis-könyvtárban családi szombatot szerveztek nemrégiben, melyre a Honvéd Kaszinó Hölgyklubját is meghívták. A 33 hölgyet tömörítő társaság tagjai a divat témakörét járták körül.
A hölgyklub pártoló tagja, a bibliotéka igazgatóhelyettese, Kardos Ferenc köszöntötte a társaságot és az érdeklődőket. Büki Pálné, a klub vezetője elmondta: több, előre megszerkesztett programjukból válogattak. Ezúttal a Divat, hölgyek, könyvtár címet adták az előadásaiknak.
- Először is bemutattuk azokat a történelmi díszruhákat, melyek eredeti kollekcióját egykor Mátyás király felesége, Beatrix királynő hozta Magyarországra - fogalmazott. - Néhány darabot felvonultattunk, s a történetükről is szóltunk. Április közepén jelentős programra készülünk, hiszen az idén 180 éve annak, hogy az első, kizárólag nőket tömörítő Nagykanizsai Izraelita Nőegylet 1843-ban megalakult. De egy olyan ruhát is láthattak az érdeklődők, mely letisztultságával már a modernebb vonalat képviseli. Majd a kórus tagjai vidám műsorral szórakoztatták az egybegyűlteket. Nagy sikere volt A divat a gasztronómiában című előadásnak is, melyen interaktív játékra hívtuk az érdeklődőket.
Ezt követően Kardos Ferenc vezetésével a könyvtárat sétálhatták körbe a vendégek, s az úgynevezett hölgykávézóban régi divatlapok mellett fogyaszthattak el egy csésze feketét. BB
Az egykori báli ruhákat is bemutatta a hölgyklub, balról: Kamera Mária, Büki Pálné és Imrei Lászlóné Fotó: ZH-Archívum

Insert failed. Could not insert session data.