Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
689.24 KB
2023-04-14 13:02:34
 Zalai Hírlap 2023 04 13 085sz 02old - Jubileumi antológia.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
104
243
Zalai Hírlap 2023. április 13. 85. szám 2. oldal

Jubileumi antológia
NAGYKANIZSA A Takács László Irodalmi Kör a „Napfény" Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülettel közös szervezésben mutatta be Örök most című 10 éves jubileumi TALK Antológiáját kedden, a magyar költészet napján a Halis-könyvtárban.
A kötet megjelenését támogató OKISB elnöke, Gábris Jácint köszöntötte a vendégeket. Beszédében elmondta: a kultúra, azon belül is a költészet és az írói alkotói munka városunkban fontos szerepet tölt be. Az irodalmi kör az idén, már túl a tizedik jubileumán nívós antológiával jelentkezett, melynek elkészítésében nagy szerepe volt Riersch Zoltánnak.
Ezt követően Riersch Zoltán Krúdy-díjas író, költő, a TALK titkára az elkészült könyvről szólt.
- A Kanizsa műhely és Aranyecset szervezetek ötvözetéből alakult meg tíz évvel ezelőtt az irodalmi körünk Pék Pál javaslatára - mondta. - A kötet összeállításában még M. Kovács Ildikó elnök és Kardos Ferenc szerkesztő is közreműködött. A szervezetünk jelenlegi és néhai tagjainak művei mellett vendégszerzők is megjelentek a lapokon. Értékes antológia született, mely az elmúlt egy évtizedünk méltó keresztmetszete.
A műsorban közreműködött Horváth István Radnóti-díjas versmondó, Csere Andrea pedagógus-író, versmondó és a Tüttő János Nótaklub kamaraegyüttese Major Lajos vezetésével. Kardos Ferenc Krúdy-díjas költő, a könyvtár igazgatóhelyettese kiemelte: az érdeklődők a kötetet a bibliotékában vásárolhatják meg. BB
Kardos Ferenc (balról) és Riersch Zoltán az irodalmi kör új antológiájával, az Örök most című kötettel Fotó. Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.