Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
794.95 KB
2023-06-21 08:08:21
 Zalai Hírlap 2023 06 21 142sz 16old - Világunk bélyegeken.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
109
291
Zalai Hírlap 2023. június 21. 142. szám 16. oldal

Világunk bélyegeken

Gelencsér Gábor gyűjteményét láthatjuk
NAGYKANIZSA A Halis-könyvtárban Guernicától a Kilimandzsáróig, vagyis világunk bélyegeken címmel nyílt kiállítás hétfőn.
A gyűjtemény Gelencsér Gábor nyugalmazott újságírótól, angoltanártól származik, az anyagot jóbarátja és támogatója, Kalmár Anikó állította össze.
Gelencsér Gábor az öt asztalon elrendezve látható emlékek között rövid tárlatvezetést tartott. Elmondta: a kiállítás a filatélia minden ágát felöleli a művészettől a természeten át a történelemig. Érdekes műfajokat különböztetnek meg, nem kizárólag bélyegeket lát-
hat a bibliotékába látogató. Bélyegképek, érmés borítékok és úgynevezett kis ívek is vannak a gyűjteményben, amely bemutatja például az ókor hét csodáját, a kínai építészet remekeit és Winston Churchill brit politikus, egykori miniszterelnök életét.
A könyvtár mindehhez különféle könyveket és kiadványokat társított, így téve izgalmasabbá, informatívabbá a tárlatot, mondta a gyűjtő.
A Halis-könyvtár igazgatója, Czupi Gyula úgy fogalmazott: a gyűjtemény ismét kalandokat kínál a látogatóiknak, akik ebben a hónapban tekinthetik meg az öt asztalra kihelyezett kiállítást. BB
Gelencsér Gábor, Kalmár Anikó és Czupi Gyula Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.