Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
796.22 KB
2023-06-21 13:41:52
 Zalai Hírlap 2023 06 15 137sz 06old - Évkönyvet jelentetett meg a Zrínyi-iskola.png
 

image/png
Nyilvános Nyilvános
108
280
Zalai Hírlap 2023. június 15. 137. szám 6. oldal

Évkönyvet jelentetett meg a Zrínyi-iskola
NAGYKANIZSA Az idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Zrínyi-iskola. Ebből az alkalomból kedden mutatták be az intézmény történelmét felelevenítő évkönyvet.

A kötetet Szántóné Izsa Melinda, az iskola könyvtárosa, Vida Ágnes angol nyelv és történelem szakos tanár, valamint Benke Dániel, a Halis-könyvtár könyvtárosa szerkesztette. Az olvasókat a bevezetőben Balogh László polgármester, Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója és Faller Zoltán, a Zrínyi-iskola intézményvezetője is köszönti.
- Iskolánk alapításának 150. évfordulóját ünnepeljük - mondta Faller Zoltán. - Az évkönyv bemutatja azt az elkötelezettséget és szenvedélyt, mellyel az iskola közössége mindig is az oktatásra, nevelésre és a fejlődésre koncentrált. Lemaradást is pótolnunk kellett, hiszen a 2007 óta eltelt 15 év történéseit, állomásait foglaltuk össze ebben a kiadványban. Köszönettel tartozunk a tankerületnek, az önkormányzatnak, hogy mindig támogatást biztosítottak az intézményünknek. Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy milyen a Zrínyi-iskola, erre a rövid válasz: emberséges.
Hozzátette: a nevelésben hagyományos értékeket képvisel, az oktatásban innovatív és modern. Közben pedig a pedagógusaik emberileg bizonyítják rátermettségüket, mely az iskola mindenkori sikerességének a záloga.
A stílusosan 150 oldalas könyv a gyerekek szakmai, sport- és képzőművészeti sikerei mellett különleges visz-szatekintést ad a falak között folyó munkára. De azt is kiemeli, hogy 2017-ben az épület külső homlokzatát felújították, majd egy évvel később Boldog iskola címmel jutalmazták a közösségüket. Sőt, létrehoztak egyfajta idővonalat, mely az iskola fejlődését követi, kiemelve a legfontosabb történéseket. Ezenfelül a tanárok saját területüket bemutatva méltatták az intézményben folyó munkát. BB

Faller Zoltán, a Zrínyi-iskola igazgatója szerint oktatásban innovatív és modern irányvonalat képviselnek
Fotó: Gergely Szilárd

Insert failed. Could not insert session data.