Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.63 MB
2023-11-02 09:51:40
 Zalai Hírlap 2023 11 02 255sz 06old - Filmklub az időseknek.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
102
218
Zalai Hírlap 2023. november 2. 255. szám 6. oldal

Filmklub az időseknek
NAGYKANIZSA A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja és a Halis-könyvtár tizenhetedik éve rendezi meg csütörtökönként 14 órától a bibliotékában az idősek filmklubját. Az esemény sikeréről Büki Pálné, a 33 nőt tömörítő szervezet vezetője beszélt.
Büki Pálné (jobbról) találta ki 17 évvel ezelőtt az idősek filmklubját, mely a Halis-könyvtár kiváló partnerségével remekül működik csütörtökönként Fotó: Szakony Attila
Büki Pálné évekkel ezelőtt a rádióban hallotta, hogy az időseknek kevés olyan programot szerveznek, melyről később beszélhetnek és megvitathatják az élményeikét.
- Ekkor döntöttem el, hogy a filmklub megszervezése kitöltheti ezt az űrt - fogalmazott. - Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatója szintén támogatásáról biztosított, így közösen életre hívtuk az ingyenesen látogatható programot, mely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A kanizsai minden más filmklubtól abban különbözik, hogy itt az előkészítő időszakban az idősek is elmondhatják a véleményüket arról, milyen műveket szeretnének látni. A szakmai részét a könyvtárosok vállalták magukra, újabban Benke Dániel és kollégáiból álló kis csapat segít nekünk. Mindig az évad elején összeülnek és az előre lejegyzett véleményeket figyelembe véve határozzák meg a repertoárt. A tematikát időről időre színesítik, hogy minden fél év új élményeket kínáljon.
Büki Pálné elmondta: ahhoz ragaszkodnak, hogy legyen világhírű, klasszikus alkotás, nagyszerű, sikeres magyar film, természetrajzot bemutató film, illetve esetleg szórakoztató egy-egy mozi. A vetítések pontos kínálatáról mindenki tájékozódhat a könyvtárban.
- Jó érzés, hogy a könyvtárosok is magukénak érzik a filmklubot, ezért rendszeresen felkészülnek az adott vetítés előtt - mesélte. - A film kezdése előtt röviden bemutatják a történetet. Szerencsére az idősek már számítanak rá, úgy osztják be az idejüket, hogy mindig ott legyenek. Sőt két éve, Czupi Gyula ingyenes kávézási és teázási lehetőséget is kínál, így még többen jönnek.
Ebben a fél évben még kettő filmvetítés lesz. Legközelebb november 9-én (csütörtök) 14 órakor Az ember, akit Ové-nak hívnak című svéd fekete komédiát láthatják az érdeklődők. Az évet pedig november 23-án (csütörtök) 14 órától a Nagykarácsony című 109 perces magyar romantikus vígjáték zárja. BB

Insert failed. Could not insert session data.