Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.98 MB
2023-12-05 13:36:21
 Zalai Hírlap 2023 12 05 283sz 02old - Szeretetfa a könyvtárban.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
63
239
Zalai Hírlap 2023. december 5. 283. szám 2. oldal

Szeretetfa a könyvtárban
Balogh László polgármester is üdvözölte a Szeretetfa üzenetét a könyvtárban Fotó: Szakony Attila
NAGYKANIZSA A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa 11. alkalommal nyitotta meg hétfőn a Szeretetfa elnevezésű jótékonysági kezdeményezését a Halis-könyvtárban.
A jótékonysági kezdeményezésről az eseményen elhangzott: december 4. napjától jövő év január 6-ig a bibliotékában egy karácsonyfát állítanak fel, melyet mézeskalács formák díszítenek. A segíteni és adakozni vágyó emberek az adományozás jegyében egy mézeskalácsot az ott elhelyezett ládikóból kivehetnek és a lehetőségeikhez mérten, az erre szánt felajánlást a fa előtt elhelyezett üvegbe bedobhatják, majd ezt követően hazavihetik a jelképes ajándékot, hogy saját otthonukat díszítse és emlékeztesse őket a karácsony valódi értékére.
- A karácsony a kereszténység legnagyobb ünnepe, mellyel Jézus Krisztus születésére emlékezünk -mondta Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. - Napjainkra családi vonatkozása felerősödött, a szeretet, az összetartozás, az ajándékozás ünnepe lett. Az ünneplés alkalmat ad arra, hogy egy kicsit felülemelkedjünk a hétköznapok világán, elmélyedjünk, odafigyeljünk egymásra, és ez fényt vigyen mindannyiunk életébe, ezért gondoltunk az ügyfeleinkre is a Szeretetfa felállításával. A mézeskalácsokért felajánlott adományból származó bevétel a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványát hivatott gazdagítani, melyből a hátrányos helyzetben lévő gyermekeket és családokat támogatjuk.
Ezt követően Balogh László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében szólt az adventi várakozás öröméről és arról, hogy a szeretetre mindenkinek mindig szüksége van, ebben az időszakban pedig különösen.
- Nagy köszönettel tartozik a város közössége a központnak és az alapítványnak, hogy évről évre megszervezi ezt a jótékonysági rendezvényt -folytatta a városvezető. - Az ajándékozásnak ez a formája igazán szívet melengető, hiszen a segítségnyújtással még több szeretet közvetíthető a közösség tagjai között.
Majd Czupi Gyula, a kezdeményezést az első pillanattól segítő Halis-könyvtár igazgatója köszöntötte a résztvevőket.
- A Szeretetfa behozza az épületbe a karácsony hangulatát - mondta az intézmény igazgatója. - Közben pedig úgy lehet támogatni egy jó ügyet, hogy a központ munkatársai is adnak. Ők sütöttek mézeskalács díszeket, amiből az adomány fejében egyet el lehet vinni, s az otthoni fenyőfára kerülve emlékeztet arra, hogy bizony gondoltunk a nélkülözőkre.
Ezután a központ dolgozói és a Rozgonyi-iskola diákjai közös karácsonyi énekkel koronázták meg a Szeretetfa üzenetét. " BB

Insert failed. Could not insert session data.