Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
3.07 MB
2024-01-02 11:01:19
 Zalai Hírlap 2024 01 02 001sz 03old - Diszkó a téren.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
60
266
Zalai Hírlap 2024. január 2. 1. szám 3. oldal

Diszkó a téren, élő zene a könyvtárban
Az Erzsébet téren köszöntötte az újévet (b-j) Pálfi Patrícia, Klement Benjámin és Csárdi Dávid

NAGYKANIZSA Az Erzsébet téren szilveszter estéjén DJ Lada keverte a zenét. A hangulatra nem lehetett panasz, fiatalok és idősek egyaránt a téren búcsúztatták az óévet. A Halis-könyvtárban családi batyus szilveszterre várták a látogatókat.

Sokan táncra is perdültek az Erzsébet téren. Egy baráti társaság tagjai a hétköznapok szürkeségét feledtetve koccintottak egy sokkal jobb évre. A nagykanizsai Pálfi Patrícia, Klement Benjámin és Csárdi Dávid néhány üveg pezsgővel érkezett a térre táncolni, mulatni.
- Megfogadom, hogy 2024-ben felelősségteljesebb ember leszek - jelentette ki Patrícia. - Ügyintézőként dolgozom egy cégnél, ahol szeretnék fejlődni. És a srácokkal együtt szeretnénk leszokni a dohányzásról, mert nagyon ártalmas.
Csárdi Dávid hozzátette: az új év mindig tartogat lehetőségeket, most a jogosítvány megszerzésére koncentrál, és szeretne saját autót is.
Három hónapja alkot egy párt Merle Dávid és Molnár Veronika, ők szerették volna kettesben tölteni szilveszter éjjelét, ezért választották az Erzsébet teret kikapcsolódásuk színhelyéül.
- Remélem, a 2024-es év legalább olyan jó lesz, mint az előző - mondta Dávid. - Ingatlanértékesítéssel foglalkozom egy cégnél, ebben szeretnék fejlődni. Remélem, a barátnőmmel is minden rendben lesz és tovább kalandozhatunk együtt. Szeretünk utazni, januárban Londonba indulunk, de több más úti célt is kitűztünk már.
Szintén Nagykanizsán, a bibliotékában újra megrendezték a bátyus szilvesztert. Az intézmény földszinti olvasótere hamar megtelt szórakozni vágyókkal, akiknek ezúttal is kivételes élményben volt része.
A program a fővárosi Szelindek együttes fellépésével indult. A hagyományőrző, régizenétjátszó zenekar visszatérő vendég, mindig alaposan megtáncoltatják a közönséget. Reneszánsz, török, moldvai, régi magyar és középkori világzene szerepel a repertoárjukban. A családi szilveszter a könyvtárban sorozat ötlete Czupi Gyulától, a könyvtár igazgatójától származik, aki évekkel ezelőtt megosztotta baráti körével, hogy a szilvesztert a könyvtárban tölti. Kezdetben csak tízen érkeztek, aztán fokozatosan bővült a csapat. Egyik jó barátja, Tóth Tamás vállalkozó is jelentkezett, aki programokkal töltötte fel az eseményt.
- A batyus szilveszterre évek óta több mint százan érkeznek - folytatta. - Ezek az emberek csupa olyan élménnyel találkoznak, ami a könyvtárhoz kötődik és a kultúrához. Kardos Ferenc mesét mondott, Farkas Tibor és Tábori Imre kívánság szerinti slágereket adott elő. S éjfélkor tűzijáték-rakétával eltaláltuk az ilyenkor köztudottan repkedő boszorkányokat. BB
A Szelindek együttes a könyvtárban táncoltatta meg a bátyus szilveszter résztvevőit
Fotók: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.