Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
479.53 KB
2024-04-26 10:55:10
 Zalai Hírlap 2024 04 24 094sz 02old - Hadak útján.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
20
192
Zalai Hírlap 2024 április 24. 94. szám 2. oldal

Hadak útján: vadászpilótáról szól az előadás

NAGYKANIZSA A Halis István Városi Könyvtárban zajló, Hadak útján című hadtörténeti előadás-sorozat szerdán (április 24.) 18 órakor folytatódik. A szervező, Huszár András amatőr történelemkutató ezúttal is két előadót hívott meg az ingyenesen látogatható eseményre.
Az egyik Pozsgay Gyula grafikus, akinek a nevéhez olyan, a második világháborúban játszódó képregények fűződnek, mint például a nagyapja légiharcát megörökítő „Az öreg Tigris" című vagy a Molnár főhadnagy életéről szóló kiadvány, amely „Az ifjú Oroszlán" címmel látott napvilágot. Ezek a kötetek népszerűek itthon, de például a holland és francia képregénypiacon is nagy sikert arattak.
A másik szerdai előadó dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy lesz, aki pusztán névrokona az előtte szólónak.
Ő a civil életben ügyvédként tevékenykedik, és a nevéhez fűződik a soproni vitéz nemes Molnár László-emléknap, valamint a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) doni emléktúrájának megszervezése is. A két előadás metszéspontjában pedig a posztumusz Magyar Tiszti Arany Vitézségi Eremmel kitüntetett, bátor és önfeláldozó katona, vitéz nemes Molnár László főhadnagy alakja áll. Aki halálának pillanatában a legeredményesebb magyar vadászpilóta címet is viselte. BB

Insert failed. Could not insert session data.