Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
840.69 KB
2011-04-08 14:11:42
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
870
4045
Rövid leírás | Teljes leírás (6.71 KB)

Minden
kanizsai lakosnak
Nagykanizsa
összes utcájába
8800

Feladó: Halis István Városi Könyvtár

* Húsvétváró
Családi hétvége
* Meghívó a könyvtár
2011. május 1-jei születésnapjára
* Megvásárolható a madártávlati kép
* Vár mindenkit
a PTSZ


Húsvétváró Családi hétvége
Családi hétvége a Halis István Városi Könyvtárban
2011. április 15. 16:30-17:30-ig író-olvasó találkozó Miklya Luzsányi Mónikával, aki a család értékeiről beszél.
A program a Notre Dame Könyvesbolt ajándéka.
A vendég édesanya, író, pedagógus. Gyerekkönyvet, ifjúsági regényt, regényt, dokumentum- és életrajzi regényt jelentetett meg. 2002-től novellái is megjelennek.
2011. április 15-én 17:30-kor Menyhei Réka: A Golgota virága című könyvének bemutatója. A kötet Simon Böske életét mutatja be, aki keszthelyiként a két világháború közti időszakban Európa Szépe címet nyert el. A bemutatón Laky Zsuzsával, kanizsai Európa Szépével is telefonos beszélgetés hangzik el. Vendégünk lesz még a Zala Szépe Horváth Zsuzsi édesanyja, Horváthné Polai Mária. Az előadást színesíti a Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának tagja, Gőcze Istvánné, aki a női szépségről mond verset, illetve idéz a könyvből.
Lurkó Expó és könyvvásár a könyvtárban
2011. április 16. 15-18-ig
Könyvvásár már 10 órától
10-12 óráig játékos rajzolás Angelico atyával
Új és használt baba-, gyerek-, tini- és kismamaruhák, játékok, babafelszerelések, kisbútorok, kismama kellékek vására. Hús-véti könyvajándékok vásárlási lehetősége a Notre Dame Könyvesbolt ajánlatából.
A gyermekeket INGYENES gyermekfoglalkoztatóval és Csiri-biri tornával, a könyvtárban működő, irányított játékos, 0-3 éves gyerekeknek szánt foglalkozásra várjuk. Lepjük meg a nyuszit! címmel ajándékkészítés is lesz!
Családi hétvége a Kanizsai Kulturális Központban
2011. április 15. 20 óra – HSMK ROCKPÓDIUM. Fellép: a 15 éves Perforált Vakbélgyulladás együttes. Vendég: az Ouch és az Alarm együttes. Belépődíj: 500 Ft.
2011. április 16. 11 óra – HSMK BŐRÖNDMESE – mese-musical gyermekeknek. A budapesti Gergely Theáter előadása. Szereplők: Patai Anna (megasztár), Bodrogi Attila, Szűcs Réka, Miskovics Róbert. Írta és rendezte: Gergely Róbert. Belépődíj: gyermek 500 Ft, felnőtt 800 Ft.
2011. április 16. 14 óra – HSMK „LAKÓHELYÜNK, A FÖLD” Játékos vetélkedő – városi sétával egybekötve – a Föld Napja alkalmából családok részére. Várjuk 3-5 fős családi csapatok jelentkezését a 06-93/311-468-as telefonszámon. Szervezők: Kanizsai Kulturális Központ, Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület.
2011. április 16. – HSMK MOZGÁS=EGÉSZSÉG
16 óra Gerinctorna. Vezeti: Plánder-Illés Brigitta.
17 óra Fitness-aerobic. Vezeti: Godzsa-Németh Diána.
2011. április 16. 19 óra – Medgyaszay Ház.
VÁLOGATOTT RÖGTÖNZÉSEIM! Sándor György Kossuth-díjas humorista előadói estje. Belépődíj: 1500 Ft, elővételben 1200 Ft.
2011. április 17. 10 óra – HSMK HÚSVÉTVÁRÓ JÁTSZÓ-HÁZ. Közreműködik: Timi néni Minibábszínháza. Ajándék-készítés.

Megvásárolható a madártávlati kép
A 30x100 cm-es Nagykanizsa belvárosa madártávlati kép érvényes olvasói tagsággal rendelkezők számára 200 Ft-ba kerül, egyébként 300 Ft, fóliázott változatban 600 Ft (olvasóinknak 500 Ft).
Meghívó 2011. május 1-jei
születésnapunkra
2009 őszétől – ekkor terveztük el Kanizsa belvárosa madártávlati képe megrajzoltatását – készülünk 60 éves születésnapunkra. A szándékunk mindig is az volt, hogy együtt ünnepeljünk ez alkalomból olvasóinkkal és a városlakókkal.
A madártávlati kép megvalósulását sokan támogatták, köszönjük, hogy a segítségükkel születésnapunkon megajándékozhatjuk a várost egy becses értékkel.
2010 őszétől látható nálunk a kezdetekre, az 1950-es évekre emlékeztető könyvtárbelső, olvasóinktól kapott sok üzenetet helyezhettünk el épületünkben a könyvtár hasznosságáról. Ezt is köszönjük. Három idézet a sok közül:
A könyveket kölcsön kaptuk, a bennük rejlő értékeket örökségként, a figyelmességet ajándékba, és ha továbbadjuk, mindnyájunké. (Kuczoginé Tálosi Amália)
A könyvtár nekem nem a könyvek tára, hanem a tudás, az új ismeretek és s szépség OTTHONA, ahová nagyon jó hazamenni. (Keglovics Gabriella)
Könyvtár. Egy hely, ahol mindenkit tudás vár. (Svélecz István)
Idén megszólítottuk azokat az olvasóinkat, akik intenzív használói könyvtárunknak. Őket külön meghívtuk ünnepségünkre, ahol emléklapot nyújtunk át nekik a Halis István Városi Könyvtár megbecsülése jeléül. Az ünnepi programon ők lesznek azok, akik először vehetik kezükbe Somogyi Győző művét, Nagykanizsa belvárosának madártávlati képét.
A kép nagy méretű változata is ekkortól lesz megtekinthető könyvtárunkban. Az érdeklődők is ekkor vásárolhatják meg először a képet (olvasóink kedvezményt kapnak).
A 2011. május 1-jén 11 órakor kezdődő egy órás ünnepi programra a város lakóit és olvasóinkat nagy szeretettel várjuk. A program vendége lesz Somogyi Győző, a madártávlati kép alkotója is.

Haliskola-Rozgonyi Projektnap!
A Rozgonyi általános iskola haliskolai projektnapján, 2011. április 29-én az iskola tanulói és pedagógusai könyvtári tanórákon, workshop-okon ismerkednek a könyvtárral, könyvtárhasználattal, de magával a várossal is. A városszínező, ugróiskola, lapozó, polcoló, könyvkereső, „Hogyan készül a könyv?”, könyvtármatek foglalkozások mellett a Haliskola Olvasótárs Program keretében AZOLO-zunk is.
Reményeink szerint a tanév végéig más iskolákat is vendégül láthatunk könyvtárukban. A rendezvény a TÁMOP- 2.3.4/08/1-0068 „Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban – élethosszig tartó tanulás támogatása könyvtári környezetben” pályázat keretében valósul meg.

Vár mindenkit a PTSZ
A könyvtár Pályaválasztási Tanácsadó Szolgálata minden hetedikesnek, nyolcadikasnak segít abban, hogy jól válasszon középiskolát.
A PTSZ-ben mindenki kiderítheti azt is, hogy alkalmas-e arra a továbbtanulási célra, melyet kigondolt magának.

Insert failed. Could not insert session data.