Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
659.2 KB
2011-12-01 14:15:39
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
329
940
CSALÁDI HÉTVÉGE 2011. DECEMBER 9-10.

2011. december 9. (péntek) 14,00-18,00 – Halis István Városi Könyvtár
Ha péntek, akkor HOP AZOLO Olvasódélután a Könyvtárban!

Olvasásjátékok és társasjátékok az AZOLO programmal a gyermekkönyvtárban.
Ezen a péntek délutánon a hozzánk látogatók megélhetik az olvasás örömét, felfedezhetik az ol-vasásban rejlő nagy lehetőségeket, s azt, hogy az olvasás lehet családi program is. Aki eljön, az is-merkedhet, játszhat a www.azolo.nagykar.hu hon-lapon és a könyvtári polcokon elérhető friss könyvekkel, versenghet önmagával vagy mással az AZOLO-n, társasjátékozhat barátjával, testvérével, szüleivel.

A programot ajánljuk minden olyan szülőnek is, aki érdeklődik a gyermekeiknek szóló szolgáltatásaink iránt.


2011 az évfordulóink éve lett. Mindvégig olvasóinkkal sikerült ünnepelnünk:

Februárban, névadónk, Halis István halálának évfordulóján a várostörténeti táblaso-rozatba illeszkedő emlék került épületünkre.
60 éves születésnapunk előkészületeként, a már 2009-ben megindított adománygyűj-tés és tervnépszerűsítés eredményeként elkészült Somogyi Győző Nagykanizsa belvárosa c. madártávlati képe.
A legaktívabb könyvkölcsönzőink részvételével ünnepeltük május 1-jén születésna-punkat. A résztvevők emléklapot kaptak arról, hogy menyire büszkék vagyunk arra, hogy ők az olvasóink, egyben jeleztük, ők a legjobb népszerűsítői a könyvtárnak, azzal, hogy sokat olvasnak.
Júniusban egész iskolákat láttunk vendégül egy-egy tanítási napra. 8-féle könyvtári órát fejlesztettünk, alakítottunk ki számukra.
Augusztusban a tervező, a lebonyolítók és az építők részvételével emlékeztünk meg 10 éves épületünk megvalósításáról.
Októberben az új épületben 10 éve elindult szolgáltatásunkról egy nagyszabású kiállítással emlékezünk meg. A kiállítást az épületünkbe betérőkön kívül a város több mint 50 iskolai osztálya látogatta meg szervezetten, egy nyitottságot, társadalmi érzékenységet mérő kérdőívet is kitöltve.
Ajándéknak szántuk a város lakóinak az évfordulóink örömére készült, a városról alkotott képünket hosszabb ideig meghatározó madártávlati képet és a kiállítást is. Nagy öröm volt látni, milyen szívesen fogadják ezeket a kedvességeket tőlünk olvasóink, a város lakói.
Természetesen kapni is öröm, erről is szívesen számolunk be, a várostól kitüntetést, olvasóinktól könyvtári élményükről, könyvtárképükről szóló ajándékmondatokat kaptunk. Köszönjük.
60 éves múltunk tárgyi környezetének bemutatását is elkezdtük azzal, hogy az 50-es évek, a kezdeti időszak könyvtárképét, használatát bemutató sarkot rendeztünk be a könyvtárban.
Az 1988-ig tartó, a Sugár úton töltött időszakra emlékező kiállítást pedig december 10-én 11 órakor nyitjuk meg. Ebből az alkalomból hívjuk azokat az olvasóinkat és az akkoriban könyvtároskodó elődeinket, hogy beszélgessünk a még a bennünk elevenen élő akkori könyvtári világról. Ezzel a lehetőséggel szeretnénk zárni az évfordulóink évét. Az előre jelentkező és programon valóban megjelenő vendégeinket a madártávlati kép egy-egy példányával szeretnénk meglepni.
A 2012. évre egy naptárat tervezünk, mely erre a 2011-es évre emlékezik, felelevenítve a jubileumi év felsorolt eseményeit. Ezt a naptárat is szeretnénk bemutatni a 2011. december 10-én, szombaton 11 órakor kezdődő kiállítás-megnyitón és beszélgetésen.

Tegye szombat délelőttjét emlékezetessé, ha teheti családjával együtt,
ezzel a könyvtárlátogatással.

Insert failed. Could not insert session data.