Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
47.58 MB
2016-07-04 16:27:56
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
1113
3029
Rövid leírás | Teljes leírás (158.76 KB)

Dr. Mező Ferenc Gimnázium
1962 – 2004

Forrás: Zalai Hírlap

A következő szöveg a cikkekből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

Zalai Hírlap 1962. január 6. 4. szám 1. oldal
- p
Ujabb jelentő& építkezéseket kezdenek az idén Nagykanizsán
— Az Építőipari Vállalat nagykanizsai íőépítésvezetőségének £962. évi programjáról nyilatkozik Farkas József
A Zala megyei Építőipari Vállalat nagykanizsai főépítés-vezetőségének idei feladatairól Farkas József főépítésvezetővel beszélgettünk.
— Hol és milyen építkezéseket kezdenek ez évben?
— Az egykori Kissörház helyén — hangzott a válasz — megkezdjük február hónapban a pártszékház alapozását. A terveket sajnos még nem ismerem, így az épületről nem tudok beszélni. Am, az biztos, hogy a pártszékház épülete még az idén tető alá kerül, átadására pedig 1963 nyarán kerül sor.
A főépítésvezető a továbbiakban beszámolt arról, hogy megrendelést kaptak egy kétmillió forintos költségű gyümölcsaszaló üzem építésére. Ezt az állami gazdaság számára építik, helye még nincs kijelölve. (Közbevetőeh megjegyezzük, hogy tudomásunk szerint ezért a városi tanács hibáztatható. Az állami gazdaság már hónapok óta kéri az aszaló helyének kijelölését, a tanács azonban késedelmeskedik ezzel.) A tavasz folyamán 152 lakás építését kezdik meg az Eötvös tér környéki új városrészben. Ezeket a megyei tanács beruházásából építik. Építési határidejük mindössze 9 hónap lesz, mert itt már alkalmazzák az előregyártott_ téglablokkokat, amelyeket a zalaegerszegi téglagyár szállít. Az év második felében az Eötvös tér környékén megkezdik a 16 tantermes gimnázium építését is. Egymillió 200 ezer forintos költséggel bővítik a városi kórház gyermekosztályát. A Honvédelmi Minisztérium megrendelésére 12 lakást építenek a víztorony környékén. Nagykanizsán, Le-tenyén, Muraszemenyén, Balatonmagyaródon, Hosszúvölgyben, Komárvárosban, Kisko-
máromban, Zalaszentbalázson 100—100 férőhelyes szarvasmarha istállókat építenek. Valamennyi istálló magtárpadlá-sos lesz. Egy-egy istálló építési költsége egymillió 400 ezer forint.
— A múlt évben megkezdett építkezéseiket mikor fejezik be?
— Az üveggyári új feldolgozó üzemrészt december 31-én adjuk át. A Kőolajfúrási Üzem Oswald utcai 2X24 lakása közül az első épületbe május harmincadikán, a másodikba pedig június harmincadikán költözhetnek majd be a lakók. Az Eötvös téri 80 lakás közül 36 lakást június 15-én, 44 lakást pedig július 1-én adunk át. A Vasipari Vállalat új műhelycsarnokának építését május 30-ra fejezzük be. A Sneff József téri BM-lakásokat — 24 korszerű otthon — május elsején adjuk át. A Zrínyi utcai HM-lakóház építését szeptember 30-ra fejezzük be. Szeptember 15-én pedig átadjuk az Attila utcában a Közlekedés-és Postaügyi Minisztérium megrendelésére épülő 36 lakásos házat.
— Tudják tartam a batáridőket, elegendő erejük van a feladatok ellátásához?
— Minden építkezésünket be tudunk fejezni határidőre. Kapacitásunk még ki sincs használva. A környéken minden különösebb megerőltetés nélkül még mintegy 10 millió forint értékű építkezést tudnánk vállalni.
— Milyen anyagellátásra számítanak az idén?
— Felső szerveinktől biztató ígéreteket kaptunk, s így reméljük, hogy nem lesz különösebb anyagellátási zavar. Ezzel kapcsolatban azonban szeretnék megjegyezni valamit. Az
eddigi gyakorlat szerint az anyagokat szállító vállalatok anyagigényléseinket csak a negyedév végére igazolják vissza. Ez bizony sok gondot okoz. Mert teszem azt, ha nekem júliusban kell valamilyen anyag, máris elcsúszott a határidőm, ha csak szeptemberben, a negyedév utolsó napjaiban kapom meg. És ez gyakran előfordult. Főleg az előregyártott vasbetonelemek, a víz- és gázszerelvények, a kazánok, radiátorok és kábelek szállításánál. Az lenne az eszményi, ha xz. anyagszállító vállalatok egy negyedévre képesek lennének előre dolgozni, s az igényeinket mindig id...

Insert failed. Could not insert session data.