Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
24.46 MB
2021-07-13 13:34:06
 

application/pdf
Védett Védett
1
371
Cím: Út a siker felé!
Alcím: bajnok lett a Nagykanizsai Olajbányász labdarúgó csapata
Szerző: Deregi László (1955)
Szerz. közl: Deregi László
Kiadás: Nagykanizsa : Informatika Kiadói Bt., 1994
Eto: 796.332(061.2)(439)Nagykanizsa:796.332.093.1(439)"1994"
Tárgyszó: Olajbányász (Nagykanizsa) ; sport ; Nagykanizsa ; labdarúgás
Szakjel: 796.31
Cutter: D 91
Nyelv: magyar
Oldal: 93 p.


A következő szöveg a könyvből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

Deregi László
Út a siker felé!
Bajnok lett a Nagykanizsai Olajbányász labdarúgócsapata
INFORMATIKA Kiadói Bt. Nagykanizsa
Zúg a "B" közép: Hajrá Olajbányász!
Kedves Olvasó!
Az 1994-es év sporttörténelmi esztendővé vált nemcsak a Nagykanizsai Olajbányász, de Nagykanizsa város sportéletében is. A sportszerető lakosságnak 44 évet kellett várnia ahhoz, hogy újra a Ne?nzeti Bajnokság legmagasabb osztályába kerüljön fel kanizsai labdarúgó csapat, s ezt a hőn vágyott álmot az Olajbányász "fiai" teljesítették. Ez a könyv, melyet a kezében tart, a csapat 1993/94. évi sikeres bajnoki évét mutatja be az indulástól az utolsó bajnoki mérkőzésig, az alapozástól megtett utat a bajnokság megnyeréséig. ''
Sikersportággá vált újra a labdarúgás a délzalai városban, s ebben a kiadványban igyekszem hű képet adni arról, hogyan lett újra első osztályú csapata Nagykanizsának. A mérkőzésekről készült beszámolók mellett a "négyszemközt "fejezetekben bemutatásra kerülnek az együttes játékosai, vezetők és munkatársak. Mindezt riportok és fotófelvételek egészítik ki.
Kedves Olvasó!
Ez a könyv egy közösség munkáját, eredményeit és sikereit mutatja be, melyet szeretnénk megosztani Önnel, s egyben megörökíteni, emléket állítani a Nagykanizsai Olajbányász labdarúgó csapatának. Mindazoknak, akik közvetlenül vagy közvetve részvevői, részesei voltaké nagyszerű szereplésnek.
- a szerző -
5
így kezdődött...
Lényeges szerkezeti váltások történtek 1993. nyarán a Nagykanizsai Olajbányász NB ll-es labdarúgó szakosztályánál, mivel Keszei Ferenc személyében új vezetőedző került a csapat élére. A szakosztály elnöki poszton Somodi Jánost, a Zalahús Kanizsai Gyáregységének igazgatója Horváth Sándor váltotta fel, s több új játékos is került a keretbe.
Átigazolták Letenyéről Svélecz Lászlót és visszatért a saját nevelésű Koller László is, ugyanakkor Popovics Lajosnak lejárt a szerződése és a Dunaferrbe igazolt át. Tárgyalásban álltak és később átigazolásra került a ZTE-s Pécsi Attila és a csurgói Kovács Tamás. A korábbi játékosokkal: Csáki, Czigóth, Tóth, Kepe, Kiss I., Iványi, Grabant, Farkas, Hegedűs, Visnovics, Gyulai, Dómján, Szabó Z., Fuisz, Németh I. rendezték a szerződéseket. A szakosztálynál a technikai vezetői feladatokat Simon József, a gyúrói teendőket Buti László látja el továbbra is, az orvosi munka ellátására Dr. Füle Lajost, az egykori kiváló labdarúgót kérték fel.
Keszei Ferenc edző irányításával a bő keret július 5-én el is kezdte a felkészülést a bajnokságra. A szakember akkor szűken, így fogalmazta meg a céljaikat: -Mindenképpen szeretnénk előre lépni az előző évhez képest. A szerződésem megkötésekor arra kértem a vezetést, személy szerint Baranyai István ügyvezető elnököt, hogy tartsuk meg a rutinos, már többször bizonyított játékosainkat és melléjük igyekezzünk a lehetőségekhez képest igazolni újabb labdarúgókat, erősíteni, s akkor a tavalyinál jobban fog szerepelni a csapat. Természetesen a félszezonnal elválik, hogy a realitások mennyi lehetőséget adtak.
Horváth Sándor, az új szakosztályelnök így beszélt terveiről: - A rajttól a bajnokság végéig igyekszünk megtenni mindent az eredményesség érdekében, igyekszünk közelebb kerülni a játékosokhoz. A légkörön feltétlenül javítanunk kell. A gondokat, problémákat a maguk medrében kell rendezni. Ko

Insert failed. Could not insert session data.