Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
35.55 MB
2021-10-06 11:25:13
 

application/pdf
Védett Védett
0
371
Cím: A Zala Megyei Tanács 2. sz. Nagykanizsai Kórházának évkönyve
Közrem.: Csermely Ferenc (szerk.) ; Péró Csaba (szerk.) ; Timaffy Miklós (szerk.)
Szerz. közl: [szerk. Csermely Ferenc, Péró Csaba, Timaffy Miklós]
Kiad. jel: 3.
Kiadás: Nagykanizsa : Zalai Ny., 1971
Eto: 61(439)Nagykanizsa(058) ; 616(082) ; 362.11(439)Nagykanizsa(058) ; 908.439.121Nagykanizsa
Tárgyszó: Városi Tanács Kórház - Rendelőintézet (Nagykanizsa) ; évkönyv
Szakjel: 610
Cutter: N 32
Nyelv: magyar
Oldal: 180 p.
Megj.: Előzm.: A nagykanizsai Városi Tanács Kórházának évkönyve ; Folyt.: A nagykanizsai kórház története ; A nagykanizsai Városi Tanács Kórház - Rendelőintézetének jubileumi évkönyve ; Tájékoztató a Nagykanizsai Kórház szakmai és gazdasági tevékenységéről, 1999-2000 ; Nagykanizsai kórház, 2005 ; Kanizsai Dorottya Kórház címmel jelent meg ; Bibliogr. a tanulmányok végén


A következő szöveg a könyvből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

A ZALA MEGYEI TANÁCS II. SZ., NAGYKANIZSAI KÓRHÁZAK
ÉVKÖNYVE
NAGYKANIZSA 1971
ÉVKÖNYV 1971
Tisztelettel küldjük 3- Évkönyvünket a Nagykanizsai II. számú Megyei Kórház orvosi kara neveben:
DÜH ANDRÁS DR.
kórházigazgató főorvos
TIMAFFY MIKLÓS DR.
főorvos
az Évkönyv felelős szerkesztője
A ZALA MEGYEI TANÁCS II. SZ., NAGYKANIZSAI KÓRHÁZÁNAK
ÉVKÖNYVE
3.
NAGYKANIZSA, 197)
Felelős szerkesztő: TIMAFFY MIKLÓS DR.
Szerkesztőbizottság:
CSERMELY FERENC DR.
PÉRÓ CSABA DR. TIMAFFY MIKLÖS DR.
Felelős kiadó: Tlmaffy Miklós dr. főorvos 500 példány (A/5 alak) 14''*/s £v — Nyomda Zalaegerszeg 71 4163 Felelős vezető: Szendrői Ervin
ELŐSZÓ
A nagykanizsai Kórház orvosi kara immár harmadik Évkönyvét nyújtja át a Kedves Olvasónak.
A Szerkesztőbizottság az Évkönyvben azokat a tudományos dolgozatokat, illetve előadásokat gyűjtötte össze, amelyeket a kórház orvosai különböző, elsősorban a kórházban megrendezett tudományos összejövetelein tartottak meg, és azok eddig nyomtatásban nem láttak napvilágot. A szerzők közleményeikben feldolgozták a munkájuk során észlelt ritka kórképeket, az alkalmazott új gyógyszerek hatásmechanizmusát és veszélyeit, a betegek gyógykezelése során jelentkező ritka vagy éppenséggel gyakori problémákat, az ismert műtéti eljárásoknál alkalmazott újításokat stb.
Az Évkönyv alkalmas a kórházban szerzett tapasztalatok más kórházakban dolgozó orvosoknak történő átadására, a munka során elért eredményeik ismertetésére. A kórház fiatal orvosainak alkalmat nyújt arra, hogy széleskörű nyilvánosság elé tárhassák kezdő tudományos munkájuk első eredményeit. Ezt bizonyítja, hogy a szerzők között 12 fiatal orvos neve is szerepel, akik a 26 tudományos dolgozatból 15-nek a kidolgozásában közreműködtek vagy önállóan írtak.
Kezdettől fogva törekedtünk arra, hogy Évkönyvünkben a kórház területéhez tartozó rendelőintézeti és körzeti orvosok is szerepeljenek dolgozataikkal. Ugyancsak szeretnénk, ha olyan közlemények is lennének, melyek a gondjainkra bízott lakosság alapvető egészségügyi problémáival foglalkoznak. Reméljük, hogy ezeket a törekvéseket a következő Évkönyvünkben már sikerül valóra váltanunk.
Nagykanizsa, 1971. június hó
Düh András dr. igazgató főorvos
5
BEVEZETÉS
Azok a szándékok és célkitűzések, melyek 1967-ben az első és 1969-ben a második Évkönyvünk kiadásában vezéreltek bennünket, ezen harmadik Évkönyv összeállításakor is irányadóak voltak.
Változatlanul az volt a törekvésünk, hogy igyekezzünk keresztmetszetét adni a kórházban folyó gyógyító munkának és a megnyilvánuló tudományos érdeklődésnek.
A szerkesztőknek azonban (azt hiszem mindenütt a világon) bizonyos mértékig meg kell alkudniuk az adott lehetőségekkel, nevezetesen azzal, hogy a ,,kereslet nincs mindig arányban a kínálattal"

Insert failed. Could not insert session data.