Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
11.94 MB
2020-12-03 13:51:15
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
457
1163
Rövid leírás | Teljes leírás (405.28 KB)

Kanizsa 2003. 030-033. szám szeptember

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XV. évfolyam 30. szám • 2003. Szeptember 4. • Megjelenik 21.000 példányban • http://kanizsaujsag.kanizsa.hu
Litter Nándor polgármester augusztus 28-án tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a ROTARY Fúrási Részvénytársaság 10 millió forintos szakképzési hozzájárulással támogat rendkívül fontos önkormányzati programokat. A pénz jelentős részét - 6 millió forintot - a volt Úttörőház elektromos rendszerének felújítására kívánják fordítani. Az épületet a kanizsai főiskola veheti majd birtokba, a rekonstrukció a működési engedélyhez vált szükségessé. A jelenlegi pénzügyi helyzetünkben a közel 6 millió forintos beruházás nagy terhet jelentett volna az önkormányzatnak, mivel nem volt betervezve — mondta a polgármester, aki köszönetét fejezte ki a támogatásért.
Az összeg másik része egy Phare CBC pályázat önrészét képezi majd, melyből a Zsigmondy-Széchenyi Szakképző Iskola Erdész utcai épületében a megújuló energiákkal kapcsolatos képzést szeretnék megvalósítani. A pályázatot szeptember 15-ig kell benyújtania az önkormányzatnak.
N. K.
NYÁRI SZÜNET UTÁN
Az augusztus utolsó hetében megkezdődött bizottsági ülések után, szeptember 2-án a közel két hónapos nyári szünetet követően ismét ülésezett Nagykanizsa Képviselőtestülete.
A Halis István Városi Könyvtárban délelőtt 10 órakor kezdődött ülés a napirendek nagy száma miatt késő délutánig tartott.
A döntésekről, a testületi határozatokról részletesen a szeptember 11-én megjelenő számunkban olvashatnak.
Augusztus 29-én szabadtéri fotókiállítással emlékeztek a HSMK-ban működő Kanizsa Fotóklub tagjai a Magyar Fotográfia Napjára. Az eredetileg egy naposra tervezett kiállítás, melyen 12 alkotó 32 műve látható, az intézmény Ifjúsági Galériájában még három hétig megtekinthető. A kiállítást — melyhez kiegészítő programként nyilvános modellfotózás kapcsolódott —, Papp Ferenc, a HSMK igazgatója nyitotta meg.
B. Zs.
HOL A GYEREK ?
Hétfőtől már iskolában. Ezt tudjuk, ha másból nem, a hajnali ásító panaszkodásbó], a reggeli sorban állásból a fürdő előtt. Fél nyolckor ismét tele a hátsó ülés és a város. Csak el ne késsünk! Na de hol a gyerek?
Egy újabb oktatási törvény kellős-közepén. Együtt aggódó-öntelt-bizakodó-számonkérő szülővel, menedzserré átképzett igazgatóval, ismét - még mindig - állandóan tanmenetet író pedagógussal, pedellussal, nyáron maximum kifestett osztályteremmel, egyszer majd megérkező szabadon választott tankönyvvel, talán nem késő diákigazolvánnyal, a vakáció (jó esetben csak) családfüggő emlékeivel, jövő(re)képpel, az oktatásban évtizedek óta meg nem szűnő viták kellős-közepén — sokszor egyedül. Na de hol a gyerek?
Már megint éppen — mint ahogy az sajátjuk - kapaszkodókat keresnek. Míg kicsik — bennünk, ha nagyobbak - társaikban, talán egyszer - magukban. De honnan tudnák melyik fogantyú olyan erős, hogy az első kanyarban ne sodródjanak ki ? Már megint éppen — mint ahogy az sajátjuk — saját határaikat keresik. Számolgatják a falakat, de még fogalmuk sincs melyikről fognak egyszer visszapattanni.
Már megint éppen — mint ahogy az sajátjuk — egyre nagyobb
sebességre kapcsolnak, és állandóan csodálkoznak ha nem bírjuk
őket követni.
Na de hol a gyerek?
Lehet, magában?
Tényleg! Hol a gyerek?
A világ kellős-közepén. Na-im
Szeptemberi virágnyílás
fotó: B.Zs.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A VÁROSHÁZÁN
F7 TÖRTFNT
C/ Lé 1 U tv 1 £/ li 1 •••
HÉTFŐ (08.25.)
- Tanévnyitó értekezletekkel, évindító megbeszélésekkel kezdték meg munkájukat a város intézményeiben a pedagógusok.
- A nyári leállást követően i...

Insert failed. Could not insert session data.