Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
13.98 MB
2020-12-03 13:51:51
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
423
880
Rövid leírás | Teljes leírás (475.86 KB)

Kanizsa 2003. 034-038. szám október

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XV. évfolyam 34. szám • 2003. Október 2. • Megjelenik 21.000 példányban • http://kanizsaujsag.kanizsa.hu
1972 óta kétévenként kerül sor a tűzoltók nemzetközi találkozójára, ahol a szakmai programok, konferenciák, továbbképzési lehetőségek mellett színes kulturális rendezvények várják a résztvevőket. Az ötnapos programon veterán tűzoltóautók is felvonulnak, tűzoltó zenekarok, ifjúsági tűzoltók gondoskodnak a még változatosabb programkínálatról, az ide látogatók szórakoztatásáról. A nagyszabású rendezvény színhelyéről már évekkel korábban dönt a rendezvények szervezéséért felelős nemzetközi szervezet. így például a 2005-ös, szlovéniai Bledben megrendezésre kerülő nemzetközi találkozón születik majd döntés a 2009-es rendezvény helyszínéről.
(folytatás a 6. oldalon)
COMFORTA
HORVÁT NAP NAGYKANIZSÁN
NEMZETKÖZI TŰZOLTÓ TALÁLKOZÓ A TÉRSÉGBEN?
Az elmúlt hét szombatján rendezték meg városunkban a Horvát Napot, amelyet a Horvát Kisebbségi Önkormányzat szervezett. Az Alsóvárosi Templomban megtartott horvát nyelvű Szentmisét követően a Halis István Városi Könyvtárban előadásokkal folytatódott a program. A városi önkormányzat és a Horvát Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás aláírását követően színes felvonulás zárta a nap hivatalos programját.
(folytatás a 3. oldalon)
ELMENT A NYÁR
Fotó: B.Zs.
Ezen a héten kerül megrendezésre a MÁV NTE Sportcsarnokában a Comforta 2003 Kanizsai Bútornapok Lakberendezési kiállítás és vásár. A hétfői megnyitót követően csütörtökig a bútorkereskedőket várják a helyi kiállítók az ország minden részéből, míg péntektől a nagyközönség előtt is megnyílik a vásár. A Kanizsa Trend Kft. kezdeményezésére most második alkalommal rendezett egyhetes bútorbemutató naponta 9-18 óráig tart nyitva, és vasárnap este 17 órakor nyereménysorsolással zárul.
Kép és szöveg: Sz.M.
2003
KANIZSAI BÚTORNAPOK
EZ TÖRTÉNT ...
SZERDA (09.24.)
- A városfejlesztési Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság döntése alapján 16 újabb saválló hulladékgyűjtőt helyeznek ki a város utcáira.
- Háromtagú bizottság alakult, amely a Fő út 13. számú ház homlokzati kialakításának kedvezőbb építészeti megoldásának lehetőségeit tárja fel.
- Romániába utazott az Eraklin Táncklub. Kovásznán táncoktatást tartanak, több erdélyi településen fellépnek.
- Könnyű sérüléssel járó baleset történt a Csengery és Fő utca kereszteződésében, melynek oka az elsőbbség meg nem adása volt. A balesetet követő műszaki mentésben a tűzoltók is részt vettek.
- A HSMK-ban Finnországról tartott előadást Böröcz Zsolt, az Európai Unió országait bemutató sorozat keretében.
- A Teleki úton fa dőlt egy garázsra. A műszaki mentéshez a tűzoltók segítségét kérték.
- Ülésezett a Pénzügyi Bizottság.
- Ülésezett az Ügyrendi, Jogi és Közrendi Bizottság.
- A Veszprémi Egyetem Nagykanizsai Kihelyezett Képzési Helyén véradást tartottak. A Vöröskereszt kiszállásos véradásán mintegy ötvenen adtak vért a Főiskolán.
- Évadindító találkozót tartott a Honvéd Kaszinóért Alapítvány Hölgyklubja. A nyári élmények mellett a klub féléves programjáról is szó esett.
CSÜTÖRTÖK (09.25.)
- Zárókonferenciát tartott a Dráva-Mura Eurorégió Phare pályázati projekteket is kidolgozó, magyar-horvát-szlovén együttműködés, melyet a kanizsai székhelyű Dráva-Mura Eurorégió Kht. hozott életre.
- A szabadhegyi úton bekövetkezett gázcső-törés okozta problémák elhárításánál segédkeztek a nagykanizsai tűzoltó-
ság szakemberei.
- Közúti baleset miatt műszaki mentéshez riasztották a lángl...

Insert failed. Could not insert session data.