Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
34.03 MB
2021-01-07 15:51:27
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
1
13
Rövid leírás | Teljes leírás (427.14 KB)

Kanizsa 1990. 049-052. szám december

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

II. évfolyam. 49. szám 1990. december 7. Ára 9.60 Ft
A tartalomból:
A városházán halottuk
(3. oldal)
Megjelenik minden pénteken
A város
KANIZSA
Látta már?...
műemlékei
(8. oldal)
Öregek napja
(9. oldal)
Az irigyélt vállalkozók
(10. oldal)
Segíts,
hogy segíthessünk!
Véradók Napja ''90
A Kőolaj- és Földgázbányászati Vállalat, a Geofizikai Kutató Vállalat, aRotary Fúrási Kft.nagykanizsai vöröskeresztes alapszervezete az idén erre legilletékesebb helyen, a kanizsai véradó állomáson köszöntötte véradóit. Az ünnepélyes eseményt megelőzendő, közel harmin-canvállaltakönkéntes véradást. Póka Lászlóné, az alapszervezet jelenlegi titkára ez alkalommal adott át különféle elismeréseket és jutalmakat a 20, 25,30,40,50 és 75-szörös véradóknak.
Megjött
a Mikulás!
Rajz: Cserny József
Napirenden:
Nagykanizsa és térsége telefonellátásának fejlesztése!
(cikkünk az 5. oldalon)
TOSHIBA termékbemutató a HK-ban
November 28-án és 29-én a Techotrade Irodagép Kft. szevezésében termékbemutatóra került sor a Helyőrségi Klubban. Az érdeklődők a legmodernebb fénymásolókat tekinthették meg. A vásárlással is egybekötött bemutató érdekessége volt, hogy a kft. minden megvásárolt fénymásoló mellé egy elektronikus írógépet adott ajándékba!
Fotó: Szakon; Attila
Őt is köszöntötték...
frta és fényképezte: Tóth Ferenc
Privatizáció a Nelkánál
(11. oldal)
V_J
r
KANIZSA
3
1990. dcccmlu''r 7.
Magyarszerdahelyről a parlamentbe
Beszélgetés Rudics Róbert országgyűlési képviselővel
Az Országgyűlésben folyó munka tévéközvetítései során az MDF-képviselők között szinte mindig ott látunk egy megnyerő, nyugodt, ismerős arcot, amely megmásíthatatlanul azonos az itt látható fényképpel. A „tulajdonos" pedig Rudics Róbert országgyűlésiképviselő—Zala megyéből, közelebbről: Dél-Zalából. A napokban vele beszélgettünk, s kérdéseinkre készséggel válaszolt.
— Kérem, vázolja életútját.
— Egy Kanizsa környéki kis faluban, Magyarszerdahelyen születtem 1954-ben, háromgyermekes katolikus parasztcsaládban. A gimná-ziumotNagykanizsán végeztem, aztán Budapesten tanultam tovább, s előbb elektronikai műszerész szakmunkás, majd villamos üzemmérnök oklevelet szereztem. 1978-tól képviselővé választásomig a KFV kanizsai üzemében dolgoztam, mélyfúrási geofizikai szakterületen. Öt éven át terepi geofizikai mérőcso-port-vezetőként jártam a fúráspontokat, majd 1983-ban három, 1986-ban pedig két és fél hónapos — geofizikai mérőberendezés vásárláshozkapcsolódó—műszaki „tréningen" vettem részt a texasi Houstonban. Ez év őszéig ennek a korszerű elektronikát alkalmazó, mintegy négy és fél millió dollár értékű berendezésnek a műszaki üzemeltetése és a mérőcsoportok irányításavolt a feladatom. Aztán főállású képvi-sclőlettem. Szüleim családi házában Magyarszerdahelyen élek. Jelenleg még nőtlen vagyok.
— Hogyan lett az MDF tagja, maid országgyűlési képviselő?
— A Kádár-rendszerben nem vállaltam politikaiszerepet, ugyanis ellenzéki érzelmű voltam. 1988 őszén—a kanizsai alakuló megyegyűlés után nyomban — léptem az MDF tagjai sorába. Kezdeti kanizsai tagság után egy éve a magyarszer-
dahelyi szervezethez tartozom, amelyet falubéli barátaimmal hoztunk léire. Hosszas rábeszélés, kemény belső vívódások után vállaltam a képviselő-jelöltséget. Több mint száz választási gyűlés és a Fórum ki-tűnőkampánymunkáj? sikerthozott: jelentős fölénnyel választottak országgyűlési képviselővé a Lenti székhelyű, Letenyét, és a száznál több—köztükszámos Kanizsakörn...