Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
40.91 MB
2021-01-13 15:50:27
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
4
16
Rövid leírás | Teljes leírás (408.46 KB)

Kanizsa 1991. 014-017. szám április

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Megúsztuk toroklocsolás nélkül...
Kiteltek a húsvéti ünnepek - hőkében, barátságban. Kt-tek, ittak, \cndégséghe és vendéglőkbe jártak, locsoltak a kanizsai honpolgárok, április 1-én pétiig sokan lettek a/, ilyenkor szokásos beugratás áldozatai.
Vajon milyen .volt a forgalom a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztálya detoxikáló csoportjánál. Krrftl tájékoztatott telefonon az ünnepek elteltével, ketklen délelőtt dr. Sütő Krzsébet alorvos:
- \ háromnapos ügyelet alatt csupán két helyi lakost vettünk kezelés alá. Mindketten középkorú férfiak \oltak, tűrhetően szeszes állapotban. Az esetek száma hasonló \olt egy „sima" hétvégén elől''ordiiltakkal.
(t-il
ÁRA: 1330Ft
DEL-ZALAI HETILAP
Régi jó magyar szokás a feljelentgetés. Már a nevében is benne van, hogy felfele, valaki felettünk levőnek, valamilyen szándékkal jelentünk valamit. Sokan sokszor írtak erről a szinte már nemzeti hagyományról. Most mi is közreadunk egy ilyen esetet, anélkül, hogy bármelyik szereplőjét is minősítenénk, vagy bármi módon állást foglalnánk. Döntse el az olvasó!
Jó pár éve Kiskanizsán a Tornyos köz 2-ben működik Bolf László asztalosüzeme. Akik ismerik a környéket tudják, a hely, ahol a műhelyek épültek, nem a legkönnyebben megközelíthető, különösen nagyobb szállítójárművekkel. A vállalkozónak is régi gondja ez, ráadásul a telepet bővíteni is akarja. A házsorokkal övezett Ráckertből már jó darabot meg is vásárolt ezzel a céllal. Ezt a területet járművel megközelíteni azonban még nehezebb. Egyetlen olyan, a Baj-csai útról nyíló, két ház között húzódó bejáró van, ahol ha nagy teherautóval nem is, de
kisebb járművekkel be lehet hajtani. Egy ideje Bolf László is ezt az utat használta szállításra. Az út mellett álló házak lakói azóta panaszkodnak, kérvényeznek, jelentgetnek.
A közelmúltban a vállalkozó újabb okot adott a panaszra. Megcsináltatta az utat. Mészkőzúzalékkal terítette le az addig földes - többször sáros, mint száraz -, 50 méteres utat. Rögtön meg is érkezett a panasz ellene. E szerint az eső a mészkődarabokat az út mellett levő kiskertekbe hordja, így műveihetetlenné válik a föld. A költségvetési üzem út-felügyelete megállapította, hogy az út feltöltése nem szabályosan történt. A zúzalék le-terítése előtt nem készítettek „úttükröt", azaz nem mélyítették ki a nyomvonalat. Ezzel együtt méltányolták, hogy egy vállalkozó - igaz saját érdekei miatt is - önerőből karban tart egy a város kezelésében levő utat.
De hiába a jó szándék, az útra terített követ fel kell szedni! Ismerve a város pénzügyi
Kiúttalanság?
(Erdei András felvétele)
Az MDF Nagykanizsai Szervezete felülbírálta nem is olyan régi döntését, és a bérleti díj fizetéssel kapcsolatos hatpárti egyezsége ellenére, március végén kifizette tartozását a Polgármesteri Hivatalnak. Ennek okát, és hogy milyen forrásból történt a fizetés, a megyei napilapban olvashattuk.
Mi arra kerestük a választ, mit szól ehhez az akkor aláíró többi párt.
Arszin György (KDNP): - Nem örülünk ennek, nem ez volt az egyezség. Akkor az SZDSZ álláspontja, mármint a jogszabályokra történő hivatkozás meggyőzőnek tűnt. Ha megszakadnunk sem tudjuk kifizetni a bérleti díjat. Mi a központtól egy fillért sem kapunk, a helyi tagdíjakból élünk. Eddig úgy tűnt - különösen az önkormányzati testületen belül -,■ hogy sok kérdésben meg tudunk egyezni az MDF-el. Bérleti díjuk kifizetését azonban a tagságunk elítélte, hátbatámadásnak minősítette, különösen úgy, hogy minderről a sajtóból értesültünk.
Göndör István (MSZP): - Azt hiszem senki nem kérdőjelezi meg ma már, hogy a pártok társadalmi érdekegyeztetést látnak el. Ehhez szükséges bizonyos ele...