Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
92.34 MB
2021-01-13 15:53:12
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
51
172
Rövid leírás | Teljes leírás (1012.05 KB)

Kanizsa 1991. 031-035. szám augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

ARA: 19 FT
MEGJELENIK: MINDEN
Kedves Olvasóink!
Műit heti számunk címlapján mi is nag.v meglepetéssel olvastuk Tihanyi István népszavazásra felszólító sorait. Meglepetéssel hiszen lapunknál is kitört a nyár, így a fe-lelős szerkesztő távollétében, mint hosszú évek óta újságközeiben dolgozót, az említett cikk szerzőjét bíztuk meg a szerkesztési feladatokkal, a lap végleges összeállításában tehát csak neki volt beleszólása.
A régiókról elmélkedő cikk egyes következtetéseivel, tényként leírt ötleteivel nem kívánunk részletesen vital-; kőzni. Szerintünk az egész felvetés alapvetően hibás, mindenféle szempontból megalapozatlan.
Néhány, az újságunkat is j rossz színben feltüntető következményétől azonban, mi j mindannyian, akik a lapot írjuk vagy közelebbi kapcsolatban állunk a „Kanizsával", elhatároljuk magunkat. Elhatároljuk azért is, mert mi is Kanizsán élünk, dolgozunk és a városért szeretnénk tenni. Ezt pedig úgy, mint a cikk tette, nem lehet.
Azon túl, hogy Tihanyi István cikke mindenféle tudományos alapot nélkülöz, az újságírói etika egyik alaptételét sérti. A sajtó munkatársa soha nem élhet vissza a számára szolgálatként adott nyilvánossággal. Különösen nem demagóg, népszerüség-hajhászó módon a városlakók a Polgárok izgatására hasz- j nálva az újságot. Politikai-szerencselovagokból van ma úgyis elég, az újságírók ne szaporítsák számukat!
Megkövetjük hát Olvasóinkat és a város összes polgárát azzal együtt, hogy az újság kiadója, vezetése természetesen a megfelelő - akár személyi konzekvenciákat -ebből az ügyből levonja.
A lap munkatársai nevében:
Takács Balázs
V_—/
Fórumot tartott a köztársasági megbízott Kanizsán
Szakterületének vázolása során kiderült, hogy az ország második legnagyobb régiója a veszprémi, 584 önkormányzattal. A munkát összesen 97 fő államigazgatási tisztviselő végzi, amelyből Veszprém megyében 40, Fejér megyében 30, Zala megyében pedig 27 főt foglalkoztatnak, a megyeszékhelyi hivatalokban. Ez a létszám jóval alacsonyabb a korábbi megyei tanácsi időszak gyakorlatához viszonyítva. A régióknak egyébként jövőjük van, ugyanis Európa is egyre jobban régiókra tagolódik, s idővel a régiók Európájává válik. A három megye közül a legtöbb probléma eddig Fejér megyében volt és jelenleg is ott van. Örvendetes, hogy Nagykanizsa városát nem érte törvényességi észrevétel!
A tájékoztatót követően a jelenlévők közül 13 személy intézett kérdést dr. Hegedűs Tamás felé. Szóba került többek között egyes törvények ellentmondásainak megszüntetése, Nagykanizsa és Veszprém kapcsolatainak javítása, az ideinél jobb 1992. évi céltámogatási rendszer kialakítása, a tisztességes városi működtetéshez szükséges gazdasági feltételek biztosítása, Nagykanizsa helye a veszprémi régióban, a megyei jogú városok szövetsége, a volt megyei tanácsi tulajdonok szétosztásánál a kisemmizés megakadályozása, a korrupció illetve a megvesztegethetőség kizárása, az önkormányzati képviselők vállalkozási részvétele, a hosszúvölgyi és a zalakarosi regionális vízművek rendezetlen pénzügyi elszámolása, a jegyző melletti jogtanácsos foglalkoztatás lehetősége, a közbiztonsági helyzet javítása, az égig hatoló bérleti díjak megakadályozása, a notorius panasztevőkkel való foglalkozás, és a tűzvédelmi törvény mielőbbi szabályozása.
A közel három órán át tartó fórum keretében az államtitkár „kapásból", azonnyomban válaszolt a feltett kérdésekre.
(tihanyi)
Az MDF Városi Szervezetének meghívására július 24-én nagyka-nizsára érkezett dr. Hegedűs Tamás címzetes államtitkár, a veszprémi régió köztársasági megbízottja.
A Városháza alagsorának tanács-
ban elsők között lépe...