Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
29.2 MB
2021-01-25 15:15:44
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
512
1452
Rövid leírás | Teljes leírás (1.05 MB)

Kanizsa 1992. 001-005. szám január

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

„Ne várd a májust..." énekli Zorán egyik dalában. A kanizsaiak viszont most már kifejezetten várják az 1993. évit. Annak is mindjárt az első napját, ugyanis ekkor feltehetőleg egy jól végzett munka befejezését is ünnepelhetik. Nevezetesen a fedett Vásárcsarnokét, amelynek tervei már készek, sít az ünnepélyes alapkőletételre is sor került múlt év december 21-én délelőtt. Az autóbusz-pályaudvartól nyugatra eső, mélyfekvésű gizes-ga-zos területet látva, kissé merésznek tűnik a nagyszabású vállalkozás, ám ahogy dr. Pál-fi Dénes, a megyei közgyűlés elnöke az alapkőletételi ceremónián elmondta, végre elindult az országban az építő munka, a gazdasági fellendülés, amelynek szép példája ez a jövőbe mutató vállalkozás. Az alapkőbe elhelyezett urnába bekerültek a létesítmény tervei, a megyei illetve városi sajtó és a forgalomban lévő pénzérmék egy-egy példánya. A papírpénzek fénymásolatai mellett a pápalátogatás emlékérme is, melyet a közgyűlés elnöke kapott II. János Páltól. A vállalkozás egyik „kulcsembere" Palotás Tibor, aki a szervezést vállaló Alfától Omegáig Kft. egyik ügyvezetője, a tervezést végző Colosseum Kisszövetkezet el-
DÉL-ZALAI HETILAP
ÁRA: 19 FT
MEGJELENIK: MINDEK FENTEKEN
Rendhagyó
''93-RA V
IV. évf. 1.S2.1992. jan. 3.
ARNOKA LESZ SÁNAK
együtt mintegy 360 millió Ft-ba.
- Korábban kisebb összegről volt szó...
- Valóban, de akkoriban önkormányzati területre terveztük. Sajnos az önkormányzat nem volt elég rugalmas, hogy a saját területét rendelkezésre bocsássa, - az a mostanitól északra esik -, így magánterületeket kellett megvásárolnunk. Egy telek tulajdonjogát kell már csak rendeznünk.
- Az önkormányzat nem is „száll" be?
- De igen, ám ez a beruházás összegének elenyésző százalékát képezi.
- A jelenlegi piacon árusító
nöke, a mélyépítési tervek készítője, s nem utolsósorban az önkormányzat tagja is. A részletekről faggatva, többek között a következőket mondta.
- Több mint egy évtizedes téma, hogy Nagykanizsának kellene egy fedett vásárcsarnok. Különböző helyeket ugyan már kijelöltek, a kisajátítások is elindultak, de a városnak sose volt arra 150 millió Ft-ja, hogy ezt a létesítményt megcsinálják. Mi most ezt szeretnénk végre megvalósítani, vállalkozási alapon.
- Mennyibe fog kerülni?
- Ahogy mondani szokták, „tokkal, vonóval", azaz a dísztérrel, parkolóval, közmüvekkel
zöldségesek, kereskedők nemigen lelkesedtek az ötletért. Azt mondták, ha bankba rakják a pénzüket, sokkal nagyobb haszonnal forgathatják.
- Ez igaz, semmilyen vállalkozás nem hoz manapság 26%-os hasznot. Ám, aki előrelátó, tudja, hogy a kamatok csökkenni fognak, a látszólagos infláció megszűnik. Aki úgy gondolja, hogy a jövőnek is tervez, aki bízik például az EXPO-ban, az már most előveszi a pénzét. Most, amikor a legjobb építőipari kapacitás áll rendelkezésre, amikor szinte áron alul is lehet kivitelez-tetni.
(Folytatás a 6. oldalon)
t lllllllll KANIZSA
❖ SZÉLRÓZSA ❖
Gorbi...
A XX. század utolsó mítosz*, legendája írt véget ük karácsonykor azza], hogy Gorbacsov bejelentette lemondását. A Birodalom mintegy léggömb, clpukkadt, $ at ~ az ismert gazdasági, katonapolitikát okok mellett ~ egy ember müve volt, kl belátta, hogy a Szovjetunió, mint mesterségesen, erőszakkal összetákolt államalaknlaí már nem működik, és további infúziós táplálása értelmetlenné vSU.
Gorbacsov tervel kőzött nem szerepelt ez a végkifejlet, ö mindig bízott abban, faagy felniről egy elit technokrata csapattal be tudja vezetni országát Európába. Grandiózus elképzelései nem találkozhattak a valósággal, a realitásokkal. A S...

Insert failed. Could not insert session data.