Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
23.22 MB
2021-01-25 15:19:48
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
856
1400
Rövid leírás | Teljes leírás (863.14 KB)

Kanizsa 1992. 019-022. szám május

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

DEL-ZALAI HETILAP
ARA: 19 FT
Á
A
MEGJELENIK: MINDEK PÉNTEKEN
IV. óvf. 19. sz. 1992. máj. 8.
HEVESI SÁNDOR EMI
ÍROK KANIZSÁN
Iskolai Jubileummal, névadóval ás kiállítással
Hát, indulj!
Megint elteit egy év. Holnap végleg elbúcsúzol iskoládtói. Ünnepidbe öltözöl, hogy utolszor végigjárd a folyosókat, tantermeket, hogy elköszönj tanáraidtói, osztálytársaidtól.
Tudom, most nehéz dolgod van. Hiszen nem tudod, mi vár rád. Milyen lesz az érettségi, a felvételi? Kapsz-e munkát? Hogyan alakul az ÉLETED?
Holnap elhagyod a „régi otthont", s új cél felé indulsz. Holnaptól nem fogja kezed senki, az élet tanít tovább. Felnőttél. Ezután a magad útját Járod. Most biztos azt gon-dolod, láthatatlan a pálya. Te csak keress egy járható ösvényt, és törekedj arra, hogy EMBER maradj - mindig.
„És érezzék egy
kézfogással rólad,
hogy jót akarsz,
és te is tiszta,
jó vagy.
S egy tekintetük
elhitesse véled:
- szép dolgokért élsz - és érdemes
élned!"
Hidd elt És indulj!
1985 óta minden május első hetében Hevesi Sándor tiszteletére emléknapokat szervez Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központ és a Hevesi Úti Általános Iskola, Zalaegerszegen pedig - megnyitása óta - a Hevesi Sándor Színház. A hagyományokat ápolva 1992 májusában Kanizsán újra megrendezték az emléknapokat.
Az ünnepségsorozat május 3-án (vasárnap) délután az emléknapok megnyitójával kezdődött a HSMK színháztermében, ahol a meghívottak és az összegyűlt diáksereg előtt Papp Ferenc, a HSMK igazgatója mondott rövid beszédet, értékelve a három zalai intézmény munkáját és közös tevékenységét. Ezt követően a fővárosi Nemzeti Színház vendégjátékával került sor Mari-vaux: Véletlen szerelmek komédiája c. mű előadására, először a város középiskolásainak, majd a lakosság színházkedvelőinek. A két előadás közötti szünetben az I. emeleti aulában megkoszorúzták Hevesi Sándor szobrát.
Május 4-én 11 órakor az általános iskolában Farkas Zoltán igazgató tartott ünnepélyes megnyitót a diákságnak, amely után az iskola udvarán lévő kopjafára ezúttal is rákerült a réz emléklap. A délutáni órákban Kossuth Lajos munkásságával kapcsolatos vetélkedőn vettek részt a tanintézet 5-6. osztályos tanulói.
Május 5-én, kedden délelőtt az iskolában folytatódtak az ünnepségek, ahol a működés 10 éves jubileumi megemlékezését és névadást tartottak a tornateremben. Egy óra leforgása alatt sorra peregtek az események. Az iskolai énekkar
énekelte el a Himnuszt, majd a műsorközlő üdvözölte a meghívottakat és az 5 fős elnökséget, közöttük dr. Keres-kai István polgármestert. Gaj-csi Réka 7. osztályos tanuló Ady Endre: Üzenet egykori iskolámnak c. versének elszava-lása után a jelenlévők Farkas Zoltán iskolaigazgató megnyitó
beszédét hallhatták, aki röviden emlékezett az elmúlt 10 évre. Bejelentette, hogy a városi önkormányzat határozatának eleget téve az „úti" sző kiiktatásával a tanintézet a Hevesi Sándor Altalános Iskola nevet vette fel.
(Folytatás a 8. oldalon.)
A már Hevesi Sándor nevét viseld Iskola zászlajára kötik fel a „testvér Intézmények" képviselői a szalagot
(Erdei András felvitele)
KANIZSA
1992. május 8.

ovidén így mondják <u Egy esölt Államokban Los 1/ Angelesit, ezt a dunántálnyi nagyságú várost. A JLm callíornlal metropolis az „angyalok városa" a poklok poklává változott a* elmúlt héten,
L. A. néger gettójában tört ki a lázadás elemi erővel. A tények ismertek, egy városi bíróság felmentette azt a nüg;. fehér rendőrt, akik brutálisan nyomorékká vertek egy néger fiatalembert. ...

Insert failed. Could not insert session data.