Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
26.79 MB
2021-02-02 11:16:26
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
1083
1369
Rövid leírás | Teljes leírás (989.52 KB)

Kanizsa 1993. 002-005. szám január

1. szám vagy hiányzik, vagy a 2. számtól indult a számozás. A lap minden pénteken jelenik meg, 1993-ban január 1-je péntekre esett. Az előző év végén az utolsó szám december 30-án jelent meg, elég későn, így a két szám között csak egy pár nappal van több, mint egy hét.

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

V. évf. 2. sz. 1993. jan. 8.
SZEPSEGCSOKOR
Ki ne emlékezne szívesen a manapság oly divatos szépségversenyek forró hangulatára, a káprázatos parádékra és a főszereplőkre, azokra a csodálatos lányokra? Most őket kötöttük egy szépséges csokorba azzal a kérdésünkkel, hogy mit várnak, mit remélnek az 1993-as esztendőtől.
Szalontal Szilvia
Az 1991-es Miss Hungary szépségverseny közönségdíját elsöprő fölénnyel, 97 ezer sza-
vazattal nyerte meg. Ezek után joggal vártuk berobbanását a szépség szakmába. Szilvia azonban a színészmesterség felé kacsintgat. A Fővárosi Operettszínház stúdiójának tanulójaként több darabban -őrült nők ketrece, Zsákbamacska - is játszik.
- Hogy mit várok a 93-as esztendőtől? A stúdió befejezése után csak egy vágyam marad: bejutni a színművészeti főiskola musical vagy drámai szakára, aztán majd meglátjuk...
(Folytatás a 25. oldalon.)
ÁRA: 19 FT
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
önállósulásra várva...
Munkásgyűlés a ZALACO kanizsai gyártelepén
Az új év első munkanapján, január 4-én kora délután - a korábbi évek hagyományait követve - a megyei állami vállalat legnagyobb gyártelepén, Nagykanizsán munkásgyűlést hívott össze a ZALACO Sütő-és Édesipari Vállalat vezetése.
A Kinizsi u. 95 sz. alatt lévő gyár tanácskozó termében összegyűlt mintegy száz dolgozót Tarján György igazgató, vállalati privatizációs biztos újévi jókívánságok kíséretében üdvözölte. Bevezetőben a vállalat 1992. évi eredményeiről és a hónapok óta húzódó privatizáció előkészületeiről adott rövid áttekintést. Az előzetes értékelések a sütőipariak pozitív, az édesipariak - piaci nehézségek miatti - vártnál mérsékeltebb eredményeiről tanúskodnak, a fenntartási üzem pe-
dig jól tett eleget az elvárásoknak. Az éves gazdasági célkitűzések összességében teljesültek.
Az igazgató bejelentette, hogy az 1993-as esztendő egyelőre változatlan szervezeti felállásban indul - egy személyi változás kivételével: a vállalat műszaki igazgatóhelyettesét (főmérnökét), Kozma Pétert - saját kérésére, családi okok miatt is - a zalaegerszegi köz-
pontból január 1-ével a nagykanizsai gyártelepre helyezte át, az itteni műszaki ügyek vezetésére és a várható privatizációs átalakulás irányítására. Elmondta, hogy a vállalatot október 28-tól az ÁVÜ államigazgatási felügyelet alá vonta. Mivel a kanizsai gyártelepen lévő három gyáregység kollektívája január 1-i hatállyal az önállósulás, a vállalattól való leválás mellett döntött, a bejelentés ügyében az ÁVÜ hamarosan dönt. Az ezzel is kapcsolatos hazai és külföldi pályázatokat február 10-én bontják fel és értékelik. Örömmel újságolta, hogy a vállalat dolgozói (benne mintegy 40%-os arányban a kanizsai gyáregységek munkavállalói) néhány napon belül
több mint 10 millió forint összegű készpénz-jutalmat vehetnek át.
Felszólalt Kozma Péter is, aki a leválás és az önállósulás körülményeihez fűzött magyarázatot, majd türelemre, ötletek adására kérte a gyártelep dolgozóit.
A közel egyórás munkásgyűlés végén szó volt a betanított és segédmunkások nagyobb anyagi megbecsüléséről, az egyik szakszervezeti vezető felvetésére pedig az igazgató közölte azon döntését, hogy 1993. január 1-töl - bizonyos megfontolásokból - a vállalat valamennyi dolgozója 1000 Ft adómentes pénzbeli étkezési hozzájárulásban részesül.
(tihanyi)
Nem volt szilveszteri toroklocsolás
...

Insert failed. Could not insert session data.